Müphem ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Müphem ne demek TDK?
  2. Ün etmek ne demek?
  3. Mülhem nedir ne demek?
  4. Mülhem ne demek TDK?
  5. Mülhem ne demek Osmanlıca?
  6. Mücessem kelimenin anlamı nedir?
  7. Arız ne demek oluyor?
  8. Ürünün menşei ne demek?
  9. Menşe ülke nasıl yazılır?
  10. Kuranda müphem ne demek?
  11. Mübhematül Kuran ne anlama gelir?
  12. Mücessem ne demek cümle içinde?
  13. Namusu mücessem ne demek?
  14. Arız ne demektir?
  15. Osmanlıca arız ne demek?
  16. Menşe ülke Türkiye ne demek?
  17. Menşe ülke nerede?

Müphem ne demek TDK?

1. Belirsiz: “Akşamları, başında müphem bir hararet; oysa elleri ayakları buz.” -A. İlhan. 2. zf. Açık ve belirgin olmaksızın: Müphem konuşuyor.

Ün etmek ne demek?

Bir kimseyi inâyet, ihsan ve kerem ile memnun etmek.

Mülhem nedir ne demek?

1. İçe doğmuş, ilham edilmiş (fikir, duygu vb.): “Mülhem bilgi.”

Mülhem ne demek TDK?

Osmanlı döneminde daha çok konuşulan mülhem kelimesinin pek çok manası bulunmaktadır: "Kalbe doğmuş, Allah'ın ilham ile kalbe bildirdiği, kalbe doğmuş, Allah'ın ilham ile kalbe bildirdiği şey, konu; esinlenmiş, birinin içine doğmuş, içe doğmuş" Mülhem sözcüğü aynı zamanda Hukuki bir terimdir ve anlamı " ilham almış, ...

Mülhem ne demek Osmanlıca?

mülhem / مُلْهَمْ Kalbe doğmuş. Allahın, ilham ile kalbe bildirdiği.

Mücessem kelimenin anlamı nedir?

1. Gözle görülür, elle tutulur şekilde olan, cisim hâlinde bulunan: Merdivenin başında hareketsiz ve mücessem bir gölge dimdik duruyor (Ömer Seyfeddin).

Arız ne demek oluyor?

Ârız kelimesi sözlükte, "ansızın ortaya çıkan durum, engel, hastalık; ufku kaplayan uzun bulut kümesi, arı ve çekirge sürüsü; çehre, yanak, ön diş; bir askerî birliği tek tek kontrol ve teftiş eden kişi" gibi mânalara gelir.

Ürünün menşei ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre menşei, başlangıç demektir. Yani herhangi bir şeyin başlangıç noktasını ifade eder. Bu anlam bir şeyin çıktığı yer, çıktığı tarih ya da değeri anlamlarını kapsar. Genellikle paketli ürünler üzerinde bu kavrama hangi ülkede üretildiğini belirtmek için yer verilir.

Menşe ülke nasıl yazılır?

Bir eşyanın “menşe ülkesi” ile “geldiği ülke” terimleri farklı şeyleri ifade etmektedir. ... Mesela; Tunus'ta imal edilen bir eşyayı İsviçre'nin Türkiye'ye ihraç etmesi halinde, eşyanın menşei Tunus, geldiği ülke ise İsviçre'dir.

Kuranda müphem ne demek?

Müphem 'belirsiz' anlamına gelmektedir. Herhangi bir durumun ya da kişinin davranışlarının belirsiz olduğunu anlatmaya çalışan bir sözcüktür. Gündelik yaşamda çok fazla kullanılmasa bile farklı kaynaklardaki metinlerde göze çarpan kelimelerden biridir.

Mübhematül Kuran ne anlama gelir?

“Mübhemâtü'l-Kur'ân”, klasik tefsir usûlünde Kur'an'da kapalı bırakılan, diğer bir deyişle açıkça anlaşılmayan bazı kelimeleri konu edinen bir ilim dalı şeklinde tarif edilmiştir. ... Şia'ın bu konuda en sık başvurduğu Kur'ânî veriler ise, değişik anlamlar yüklemeye müsait olan mübhem kelimeler olmuştur.

Mücessem ne demek cümle içinde?

1. Gözle görülür, elle tutulur şekilde olan, cisim hâlinde bulunan: Merdivenin başında hareketsiz ve mücessem bir gölge dimdik duruyor (Ömer Seyfeddin). Her canlı olan heykeli âdem mi sanırsın / İnsanlığı bir şekl-i mücessem mi sanırsın (Mehmet Âkif'ten).

Namusu mücessem ne demek?

NAMUS-U MÜCESSEM: Çok namuslu olan.

Arız ne demektir?

Arız kelimesi Türkçe'de "başa gelen, uğrayan" anlamına gelir.

Osmanlıca arız ne demek?

arız / ârız Bir şeyin zâtına ve hakikatına ait ve lâzım olmayıp başka bir varlıktan bazan vâki ve kaim olan. Takılan. Yapışan. Bir şeyi arz ve takdim edici olan.

Menşe ülke Türkiye ne demek?

Bir eşyanın “menşe ülkesi” ile “geldiği ülke” terimleri farklı şeyleri ifade etmektedir. İkisi her zaman aynı ülke olmayabilir. Mesela; Tunus'ta imal edilen bir eşyayı İsviçre'nin Türkiye'ye ihraç etmesi halinde, eşyanın menşei Tunus, geldiği ülke ise İsviçre'dir.

Menşe ülke nerede?

Bir eşyanın “menşe ülkesi” ile “geldiği ülke” terimleri farklı şeyleri ifade etmektedir. İkisi her zaman aynı ülke olmayabilir. Mesela; Tunus'ta imal edilen bir eşyayı İsviçre'nin Türkiye'ye ihraç etmesi halinde, eşyanın menşei Tunus, geldiği ülke ise İsviçre'dir.