PTT trafik sigortası yapıyor mu?

İçindekiler:

  1. PTT trafik sigortası yapıyor mu?
  2. Araç sigortası nereden sorgulanır?
  3. Trafik sigortası kaçıncı basamak sorgulama?
  4. 7 basamak trafik sigortası ne kadar?
  5. Araç sigortasının günü geçerse ne olur?
  6. Zorunlu trafik sigortasının günü geçerse ne olur?

PTT trafik sigortası yapıyor mu?

Zorunlu Trafik Sigortanızı Hemen Yaptırın, Trafiğe Güvenle Çıkın! Siz aracınızı ne kadar güvenle kullanırsanız kullanın, başınıza istenmeyen bir kaza gelebilir. ... Siz de PTTSigorta güvencesiyle Zorunlu Trafik Sigortanızı yaptırın, trafiğe güvenle çıkın.

Araç sigortası nereden sorgulanır?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir.

Trafik sigortası kaçıncı basamak sorgulama?

Basamak sorgulamayı tam olarak gerçekleştirmek istiyorsanız tramer.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Burada kendi sigorta şirketinizi seçip ardından poliçe sicil numaranızı ve istenen diğer bilgileri doldurmanız yeterlidir. Bu işlemler ardından tam olarak ait olduğunuz basamağı görebilirsiniz.

7 basamak trafik sigortası ne kadar?

Otomobil: 1. Basamak: 4.065 TL – 4. Basamak: 1.626 TL – 7. Basamak: 894 TL.

Araç sigortasının günü geçerse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Zorunlu trafik sigortasının günü geçerse ne olur?

Zorunlu trafik sigortasının yaptırılması gecikirse, araç sahiplerinin yüksek ceza bedelleri ödemesi ve aracın trafikten çekilmesi gibi olumsuz durumlar doğabilir. ... Ödemenin 15 gün içinde gerçekleşmemesi durumunda ise yasal ceza bedeline faiz yansıtılır ve araç sahibinin maddi zararı büyür.