Acizane mi naçizane mi?

İçindekiler:

  1. Acizane mi naçizane mi?
  2. Nacizane insan ne demek?
  3. TDK naçizane ne demek?
  4. Acizane nasıl yazılır TDK?
  5. Nacizane fikrim nasıl yazılır?
  6. Nacizane bendeniz ne demek?
  7. Nacizane nasıl yazilir?
  8. Zatıalinizden ne demek?
  9. Bilmukabil ne anlama gelir?
  10. Bilmukabil ne demek TDK?
  11. Aciz durumda olmak ne demek?
  12. Övünüp nasıl yazılır?
  13. Öğmek nasıl yazılır?
  14. Zatı muhterem ne demek?
  15. Bilmukabil mı bilmukabele mi?

Acizane mi naçizane mi?

Acizane kelimesi söz söyleyen kişinin tevazu göstermek için kullandığı kelimedir... Yetersizce, aciz durumda gibi anlamlar taşıyıp nezaket için söylenir... Naçizane kelimesi önemsiz bir şey olarak, haddi olmayarak anlamı taşır ve genelde söz söyleyenin özelliğini değil söz söyleyenin sözünü vurgular.

Nacizane insan ne demek?

Önemsizliği belirtmek için kullanılan bir zarftır. Söyleyen kişiye mütevazilik havası verir. Kişi haddi olmayan bir şeyden bahsederken nacizane kelimesini kullanabilir. Kelime zaten anlam itibariyle de haddi olmayarak, çok önemsiz bir şey demektir.

TDK naçizane ne demek?

TDK'ya göre naçizane kelimesinin iki anlamı bulunuyor. Naçizane TDK sözlüğünde haddi olmayarak anlamındadır. Bir diğer anlamı ise çok küçük, önemsiz bir şey olarak anlamındadır.

Acizane nasıl yazılır TDK?

acizane / âcizane / âcizâne / عاجزانه / عَاجِزَانَه Âciz bir şekilde, güç yeteden anlamında kullanılan bir tevazu ifadesi.

Nacizane fikrim nasıl yazılır?

NACİZANE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''nacizane" olarak yazılır.

Nacizane bendeniz ne demek?

ben naçizane diyerek bendeniz (kulunuz) anlaminda kullanmak yanlistir. mesela soyle kullanilabilir: naçizane tavsiyem sudur ki dogru durust bilmedigimiz kelimeleri kullanmayalim. ben de o siir dergisine naçizane bir eserle katilmistim.

Nacizane nasıl yazilir?

NACİZANE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''nacizane" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. DOĞRU KULLANIM: Sizden nacizane bir isteğim olacak, eğer beni dinlerseniz...

Zatıalinizden ne demek?

a. (za:tıa:liniz) “Saygın bir kişi olan siz” anlamında kullanılan bir söz: “İyi amma zatıaliniz kapıya geldiği zaman beni sormadınız.” -O. C. Kaygılı.

Bilmukabil ne anlama gelir?

yani : birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz. örneğin : "hürmetler ederim. -bilmukabele."

Bilmukabil ne demek TDK?

Bilmukabele sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre; "Karşılık olarak" anlamına gelmektedir. BİLMUKABELE NASIL YAZILIR? TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor.

Aciz durumda olmak ne demek?

Güçsüz kalmış, yaşlı ve düşkün anlamlarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre aciz kelimesinin anlamı; gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük, beceriksizlik şeklindedir. Diğer bir anlamı ise kişinin ve kuruluşun borcunu vaktinde ödeyememesi durumudur.

Övünüp nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Öğünmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Övünmek şeklinde olmalıdır.

Öğmek nasıl yazılır?

“Övmek mi?” yoksa “Öğmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Öğmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Övmek şeklinde olmalıdır.

Zatı muhterem ne demek?

zat-ı muhterem / zât-ı muhterem Hürmete lâyık, saygıdeğer kişi.

Bilmukabil mı bilmukabele mi?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.