6487 sayili kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 6487 sayili kanun nedir?
  2. 4733 sayılı kanun ne demek?
  3. 4733 sayılı Kanun 8 4 maddesi nedir?
  4. Benzin istasyonlarında alkol satışı ne zaman yasaklandı?
  5. Içkinin cezası nedir?
  6. Alkol iade edilir mi?
  7. Ruhsatsız içki satmanın cezası ne kadar?
  8. Içki satmanın cezası ne kadar?
  9. Tapdk hangi kuruma bağlı?
  10. Benzinliklerde alkol satışı var mı?
  11. Içki yasağı cezası ne kadar?
  12. Şeriatta içki içmek yasak mı?
  13. Içkinin haram olduğu hangi ayette yazıyor?
  14. Şarap iade edilir mi?
  15. Rakı iade edilir mi?
  16. Ruhsatsız alkol satışı nereye şikayet edilir?
  17. Evde kaç litre alkol bulundurulabilir?
  18. Saat 10 dan sonra içki satmanın cezası ne kadar?
  19. İçki satışı saat kaça kadar 2020?

6487 sayili kanun nedir?

6487 Sayılı Kanun'un 7 nci maddesi ile Gelir Vergisi Kanununun geçici 75 inci maddesinde yer alan “13” ibaresi “23” şeklinde değiştirilerek, AR-GE ve destek personeline yapılan ve süresi 31 Aralık 2013 de dolacak olan gelir vergisi stopaj desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmıştır.

4733 sayılı kanun ne demek?

Madde 1- Bu Kanunun amacı; Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğünün yeniden yapılandırılması ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun kurulmasına, bu Kurumun görev ve yetkilerinin düzenlenmesine ve tütün ve tütün mamullerinin Türkiye'de üretimine, iç ve dış alım ve satımına ilişkin ...

4733 sayılı Kanun 8 4 maddesi nedir?

m) Tütün mamulleri veya alkollü içkilerin kullanımını ve satışını özendirici veya teşvik edici kampanya, promosyon, reklam ve tanıtım yapılmasını önlemek amacıyla Kurum tarafından bu Kanun uyarınca yapılan düzenlemelere aykırı hareket edenlere otuzbin Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Benzin istasyonlarında alkol satışı ne zaman yasaklandı?

Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, benzin istasyonlarında alkollü içki satışının yasaklandığını ifade ederek, itibariyle benzin istasyonlarının içki ruhsatının yenilenmediğini belirtti. Arslan, yasağın nedeninin "alkollü araç kullanılmasını önlemek” olduğunu kaydetti.

Içkinin cezası nedir?

İçkinin Kur'an'da cezası yok. Kur'an'da 4 hakikî, 1 mecazî ceza var; Öldürmek (Bakara; 178), Çalmak (Maide; 38), Zina (Nur; 2) İftira (Nur; 4) ve mecazi olan Kenz-kendine servet yapmak- (Tövbe; 34-35).

Alkol iade edilir mi?

İnsan sağlığını etkilemesi sebebi ile tütün mamulleri ve alkollü içkiler, yalnızca kasada alışveriş tamamlandıktan hemen sonra ve mağazadan ayrılmadan önce iade edilebilecektir.

Ruhsatsız içki satmanın cezası ne kadar?

8/5-p Mevzuatta tanımlanmış amacı dışında ya da teknik düzenlemesine uygun olmayan etil alkolü bulunduranlara, satışa sunanlara veya satanlara Yirmi bin Türk Lirasından yüz bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

Içki satmanın cezası ne kadar?

Buna göre, alkollü içkileri makine, basın yayın yoluyla satanlara bin lira arasında idari para cezası verilecek. Alkollü içkileri 18 yaşını doldurmamış bireylere satanlarla saat 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağına uymayanlar, 65 binden 320 bin liraya kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Tapdk hangi kuruma bağlı?

TAPDK, 24.12.2017 tarihli KHK ile kurum kapatılmış, kuruma ait yetkiler Tarım ve Orman Bakanlığı'na devredilmiştir.

Benzinliklerde alkol satışı var mı?

Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılamayacak.

Içki yasağı cezası ne kadar?

Yasak değildir. Yalnız; Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye, kolluk görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Şeriatta içki içmek yasak mı?

İçki yasağı, alkol yasağı ya da prohibisyonizm Alkol ve alkollü içecek üretiminin, taşınmasının ve satışının hukuki olarak yasaklanmasıdır. ... İslam ülkelerinde ise şeriata bağlı olarak alkollü içecek tüketimi zaten yasaktır.

Içkinin haram olduğu hangi ayette yazıyor?

Maide Suresi'nin 90. ayeti geldi: “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” Kur'an bu ayetiyle içkiyi kesin olarak tamamen yasakladı.

Şarap iade edilir mi?

Peki hangi durumlarda şarabı iade edebilirsiniz. Servis edilen şarap bozuk ise iade edebilirsiniz. Şarabınız olması gereken ısıdan daha sıcak servis edilirse ”halk dilinde kan gibi” iade edebilirsiniz. Şarap servis edilmesi gereken sıcaklıktan daha soğuk servis edilmiş ise şarabı iade edebilirsiniz.

Rakı iade edilir mi?

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 'nin 8. Maddesine göre, müşteri, " Ürünü teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir ” Buna göre, müşteri, ürünü aldıktan sonra, 7 gün içerisinde sebepsiz iade ...

Ruhsatsız alkol satışı nereye şikayet edilir?

TAPDK iletişim numarası ALO 177 ve ALO 174 olup, 7/24 hizmet vermektedir.

Evde kaç litre alkol bulundurulabilir?

EVDE, ticareti yapılmamak kaydı ile isteyen herkes kendi ihtiyacı için içki ve sigara üretebilecek. Ticari amaç olmaksızın, kendi ürettiği ürünleri kullanarak 50 kiloyu aşmayan sarmalık kıyılmış tütün elde eden veya 350 litreyi aşmayan fermente alkollü içki imal edilebilecek.

Saat 10 dan sonra içki satmanın cezası ne kadar?

Meclis'te alkol satışıyla ilgili yeni düzenleme kabul edildi. Saat 22.00 ila 06.00 arasında alkollü içki satışı yasağına aykırı edenlere 320 bin liraya kadar para cezası kesilecek. 3 kez ceza yiyen esnafın alkol satma ruhsatı elinden alınacak.

İçki satışı saat kaça kadar 2020?

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu iş kolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.