Araç sigortası ne kadar oldu?

İçindekiler:

  1. Araç sigortası ne kadar oldu?
  2. Zorunlu trafik sigortası Fiyatları ne kadar?
  3. Trafik sigortası nedir SBM?
  4. Sigorta Bilgi Merkezi SBM kime bağlı olarak çalışır?
  5. Trafik sigortası otomatik yenilenir mi?
  6. Trafik sigortası 1 gün gecikirse ne olur?
  7. Trafik sigortası günü geçince ne olur?

Araç sigortası ne kadar oldu?

2021 yılı araç gruplarına ve illere göre trafik sigortası fiyatları belli oldu. Buna göre otomobillerde en yüksek prim 4 bin 65 lira, en düşük prim ise 3'de sigorta şirketlerinin trafik sigortasında uygulayacakları fiyat artış oranı da belli oldu.

Zorunlu trafik sigortası Fiyatları ne kadar?

Trafik Sigortası Fiyatları ve Hasarsızlık İndirimleri
Araç GrubuSağlık GideriSakatlanma ve Ölüm
Motosiklet ve Yük Motosikleti430.000 TL1.290.000 TL
Minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk)430.000 TL2.150.000 TL
Otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk)430.000 TL7.740.000 TL
Otobüs (sürücü dahil 31+üstü koltuk)430.000 TL13.330.000 TL
4 satır daha

Trafik sigortası nedir SBM?

Trafik Sigortası bir motorlu taşıtın kusurlu olarak üçüncü şahıslara verdiği zararları karşılar. Tazminat ile maddi zararların yanısıra, kazaya ilişkin tedavi giderleri ile zarar gören kişilerin sakat kalması veya hayatını kaybetmesi hallerinde kazada zarar görenin desteğinden mahrum kalanlara ödeme yapar.

Sigorta Bilgi Merkezi SBM kime bağlı olarak çalışır?

SBM Kime Bağlı Çalışır? SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir.

Trafik sigortası otomatik yenilenir mi?

Trafik sigortası poliçesinin yapılması kanunen zorunlu olduğu için her dönem yenilenmelidir. Trafik sigortası poliçesinde yer alan bitiş tarihi dolmadan önce yenileme işlemini yaptırabilirsiniz.

Trafik sigortası 1 gün gecikirse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Trafik sigortası günü geçince ne olur?

Zorunlu trafik sigortalarının güncellenmemesi ve aracın sigortasız bir şekilde trafiğe çıkması ise çeşitli sorunları beraberinde getirir. Zorunlu trafik sigortasının yaptırılması gecikirse, araç sahiplerinin yüksek ceza bedelleri ödemesi ve aracın trafikten çekilmesi gibi olumsuz durumlar doğabilir.