Güneydoğuda en çok ne yetişir?

İçindekiler:

  1. Güneydoğuda en çok ne yetişir?
  2. Ejder meyvesi Türkiye'de nerede yetişiyor?
  3. Ejder meyvesi hangi bölgelerde yetişir?
  4. Ejder Meyvesi dışarıda yetişir mi?
  5. Ejder Meyvesi evde nasil yetiştirilir?

Güneydoğuda en çok ne yetişir?

Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Özellikle kırmızı mercimek ve Antep fıstığı üretiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi büyük bir paya sahiptir.

Ejder meyvesi Türkiye'de nerede yetişiyor?

Ejder Meyvesi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ejder meyvesi Türkiye'de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.

Ejder meyvesi hangi bölgelerde yetişir?

Lezzetinin yanı sıra görüntüsüyle de büyük ilgi çeken pitaya meyvesinin Aydın ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Daha çok Meksika, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Vietnam, Malezya gibi ülkelerde yetişen ejder meyvesi aynı zamanda içerdiği vitaminler ve lif yönünden de güçlü antioksidan özelliği taşıyor.

Ejder Meyvesi dışarıda yetişir mi?

Ejder Meyvesinin bazı türleri soğuk ve güneş yanıklarına dayanıklı olsa da 500 rakım üzerinde ve aşırı yağmur alan açık ta sera dışında bölgelerde bitkinin yaşaması özellikle erken dönemlerinde imkansız denebilir.

Ejder Meyvesi evde nasil yetiştirilir?

Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır. Ekim yapmadan önce toprağı nemlendirmek önemlidir.