Vergi borcu yapılandırma 2020 nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Vergi borcu yapılandırma 2020 nasıl yapılır?
  2. Vergi Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?
  3. Vergi borcu yapılandırma da faiz siliniyor mu?
  4. Yapilandirma son günü ne zaman?
  5. Vergi borcu yapılandırma 2021 ilk taksit ne zaman?
  6. 7326 yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?
  7. Vergi borcu yapilandirma 2021 ilk taksit ne zaman?

Vergi borcu yapılandırma 2020 nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

Vergi Yapılandırma Süresi Uzatıldı mı?

7326 sayılı vergi yapılandırması kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı. Buna göre başvuru 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Vergi borcu yapılandırma da faiz siliniyor mu?

Yapılandırılan borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutarın yüzde 90'ı, ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ise yüzde 50'si tahsil edilmeyecek, yani silinecek.

Yapilandirma son günü ne zaman?

Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre de 1 ay uzatıldı. Buna göre vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 'e kadar yapmaları gerekiyor.

Vergi borcu yapılandırma 2021 ilk taksit ne zaman?

Buna göre vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım 2021'e kadar yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021'e kadar yapılacak.

7326 yapılandırma hangi tarihleri kapsıyor?

ve öncesinde bulunan vergi, SGK prim borcu, matrah artırımı, GSS, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları yeniden yapılandırması için süre uzamış oldu. Borçların yapılandırılması sonrasında ilk taksit ödeme süresi 'den 1 Aralık 2021'e uzatılmış oldu.

Vergi borcu yapilandirma 2021 ilk taksit ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021'e kadar yapılacak. Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım 2021'e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.