Asimile Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Asimile Türkçe mi?
  2. Asimile olmak ne demek?
  3. Asimile mi asimile mi?
  4. Asimilasyona uğramak ne demek?
  5. Katalizör anlami nedir?
  6. Müjgan ne anlama gelir?
  7. Özümleyici ne demek?
  8. Özümsemek ne demek TDK?
  9. Asimilasyon nedir kısaca tarih?
  10. Sosyolojide asimilasyon ne demek?
  11. Katalizör rolü ne demek?
  12. Katalizör nedir ne işe yarar?
  13. Müjgan Eski Türkçede ne demek?
  14. Argoda Müjgan ne demek?
  15. Özümleme ne demek örnek?
  16. Öz malı nedir?
  17. Özümleme ne demek TDK?
  18. Devlet asimilasyon nedir?
  19. Asimilasyon nedir sosyoloji?

Asimile Türkçe mi?

Asimile kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Asimile, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Asimile olmak ne demek?

Asimile olmak TDK'ya göre, 'kendi benliğini ve özünü kaybetmek' anlamına gelmektedir. Özellikle Bir toplumun veya bir devletin gelenek ve göreneklerini kaybederek başka bir topluma ayak uydurması anlamı üzerinden ifade etmek mümkündür.

Asimile mi asimile mi?

Doğru kullanımı Asimile şeklinde olmalıdır.

Asimilasyona uğramak ne demek?

Psikolojide; Asimilasyon; baskı altında hissetme. Sosyolojide; Asimilasyon; çoğunluk veya erk sahibinin baskısıyla, farklılık gösteren grupların, bunların kültür birikimleri ve kimliklerinin, baskın yapı içinde eriyerek yok olması.

Katalizör anlami nedir?

Katalizör Tanımı: Bir katalizör, bir kimyasal reaksiyonu hızlandıran ancak reaksiyon tarafından tüketilmeyen bir maddedir; dolayısıyla, hızlandırmak veya katalize etmek için kullanıldığı reaksiyonun sonunda kimyasal olarak değişmeden bir katalizöar geri kazanılabilir.

Müjgan ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak ele alındığı vakit Müjgan kelimesi, 'Kirpik' ifadesi ile karşılanmaktadır. Yüzyıllardır kullanılan ve köklü bir geçmişe sahip olan Müjgan sözcüğü, eski dönemlerde kirpik anlamına gelerek değerlendirirdi. Özellikle güzel ve bakımlı şekilde yapılmış kirpik olduğunu ifade etmek mümkün.

Özümleyici ne demek?

Özümleyici ne demek? 1. (Bir canlı varlık) Dışarıdan aldığı maddeleri değişikliğe uğratıp kendi bünyesine uygun duruma getirmek, organizmanın ihtiyaç duyduğu maddeler durumuna sokup kendine mâletmek, temessül etmek, temsil etmek. 2. mec.

Özümsemek ne demek TDK?

Özümsemek işi veya durumu. Egemen bir kültürün yabancı bir budunsal topluluğu ya da bir kültür öğesini içine alarak kendine benzetmesi, kendi içinde eritmesi süreci.

Asimilasyon nedir kısaca tarih?

Asimilasyon, toplumdaki muhtelif azınlık grupların kültürel açıdan zaman içinde çoğunluğa benzemesi ve devlet politikalarıyla bu yönde zorlanmasıdır.

Sosyolojide asimilasyon ne demek?

Antropoloji ve sosyolojide değişik etnik kökenleri olan bireylerin veya grupların toplumdaki dominant kültür içinde erimesine. Antropoloji ve sosyolojide değişik etnik kökenleri olan bireylerin veya grupların toplumdaki dominant kültür içinde erimesine “asimilasyon” deniyor.

Katalizör rolü ne demek?

Katalizör Tanımı: Bir katalizör, kimyasal reaksiyonları hızlandıran bir malzemedir. ... Katalizörler, petrol ve kömürün sıvı yakıt olarak işlenmesine yardımcı olur. Temiz enerji teknolojilerinde kilit oyunculardır. Vücuttaki doğal katalizörler, enzimler olarak bilinir, sindirimde ve hatta daha önemli rol oynarlar.

Katalizör nedir ne işe yarar?

Katalizör Ne İşe Yarar? Egzozdan çıkan zararlı gazların emisyonu ile beraber zararlarının minimum seviyeye çekilmesi konusunda katalizör kullanılır. Bu doğrultuda karbonmonoksit, hidroksit ile beraber hidrokarbonlar çevreye daha az yayılım göstererek atmosferi koruma imkanı elde edilir.

Müjgan Eski Türkçede ne demek?

Eski dilde müjgan kirpik anlamına geliyor. Attila İlhan'ın kirpikleri…Ve Atilla İlhan'ın müjgan kelimesine olan sevgisinden dolayı kedisinin adı da müjgan..

Argoda Müjgan ne demek?

tekil hali muje, çoğul hali müjgan olup farsçadan güzel dilimize intikal etmiş ve asıl manası "kirpikler" olan sözcük. anlamı kirpik * olmakla beraber, aynı zamanda bir hatun ismidir müjgan. hatta öyle bir hatunun ismidir ki içi beni, dışı ise sizi yakar bu hatunun.

Özümleme ne demek örnek?

Özümleme nedir örnekler? Örnek: Hayatında ilk kez kaplan gören bir çocuk onu zihnindeki mevcut şemasına kedi olarak tanımlar(özümleme). ... Örnek: Koyunları köpek şemasında özümseyen çocuk, koyunlarla etkileşimde bulunduğunda, koyunların köpeklerden farklı olduğunu görür ve köpeklere ilişkin şemasını yeniden düzenler.

Öz malı nedir?

1. (Bir canlı varlık) Dışarıdan aldığı maddeleri değişikliğe uğratıp kendi bünyesine uygun duruma getirmek, organizmanın ihtiyaç duyduğu maddeler durumuna sokup kendine mâletmek, temessül etmek, temsil etmek. 2. mec. Aldığı bilgileri kendi öz malı hâline getirmek.

Özümleme ne demek TDK?

1. (Bir canlı varlık) Dışarıdan aldığı maddeleri değişikliğe uğratıp kendi bünyesine uygun duruma getirmek, organizmanın ihtiyaç duyduğu maddeler durumuna sokup kendine mâletmek, temessül etmek, temsil etmek. 2. mec.

Devlet asimilasyon nedir?

Devlet tarafından bir bölgedeki insanların etnik kimliklerini yok etmek, değiştirmek amacını taşıyan politika, asimilasyon politikası olarak adlandırılmaktadır. Asimilasyon politikası kendi farklı şekillerde gösterebilmektedir.

Asimilasyon nedir sosyoloji?

Antropoloji ve sosyolojide değişik etnik kökenleri olan bireylerin veya grupların toplumdaki dominant kültür içinde erimesine. Antropoloji ve sosyolojide değişik etnik kökenleri olan bireylerin veya grupların toplumdaki dominant kültür içinde erimesine “asimilasyon” deniyor.