2802 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 2802 sayılı kanun nedir?
  2. Hakim savcılar hangi kanuna tabi?
  3. Hakim ve savcılar hangi sınıfta?
  4. Hakimler ve Savcılar Kanunu ne zaman çıktı?
  5. Hakim ve savcı aranabilir mi?
  6. Savcı Hakim olarak atanabilir mi?
  7. Adliye görevlileri kimlerdir?
  8. Hâkim ve Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?
  9. HSK üyelerini kim seçer KPSS?
  10. Hakimler ve Savcılar kaç yılda bir seçilir?
  11. Stajyer avukatların üzeri aranabilir mi?
  12. Avukatlar polis tarafından aranabilir mi?
  13. Savcılar yeri kaç yılda bir yer değiştirir?
  14. Kamu yönetimi mezunu idari hakimlik sınavına girebilir mi?
  15. Adliye personeli kimlerdir?
  16. Katip ne kadar maaş alıyor?
  17. Valiler ne kadar maaş alıyor 2021?

2802 sayılı kanun nedir?

Kapsam: (1) Madde 2 – Bu Kanun, adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcıları ile idari yargı hakim ve savcıları hakkında uygulanır. (…) (1), Yargıtay ve Danıştay Başkan ve üyeleri de 1 inci maddenin (b) bendinde sayılan özlük hakları bakımından bu Kanun hükümlerine tabidirler.

Hakim savcılar hangi kanuna tabi?

Bu çalışmada 2802 sayılı kanuna tabi Hakimler ve Savcıların disiplin soruşturmaları, referan- dumu ile kabul edilen 5982 sayılı T.C.

Hakim ve savcılar hangi sınıfta?

Hâkimlik ve savcılık mesleği; üçüncü sınıf, ikinci sınıf, birinci sınıfa ayrılmış ve birinci sınıf olmak üzere dört sınıfa ayrılır. Birinci sınıfa ayrıldığı tarihten itibaren üç yıl süre ile başarılı görev yapmış ve birinci sınıfa ayrılma niteliklerini yitirmemiş hâkim ve savcılar birinci sınıf olurlar.

Hakimler ve Savcılar Kanunu ne zaman çıktı?

Önceden sadece adli yargı hakimleri ve savcıları hakkında karar verme yetkisi olan kurul, bu değişiklikler ile birlikte idari yargı hakim ve savcılarını da kapsamına aldı. 1981'de çıkarılan 2461 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu ile hakimler ve savcılar tek bir kanun altında düzenlenmiş oldu.

Hakim ve savcı aranabilir mi?

2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 88. maddesine göre, “Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü halleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez.

Savcı Hakim olarak atanabilir mi?

Ancak bulunduğu yerde en az hizmet sürelerini doldurmayan hâkim ve Cumhuriyet savcılarının istekleri dışında hâkimlikten Cumhuriyet savcılığına veya Cumhuriyet savcılığından hâkimliğe atanmaları yapılamaz. Aynı yerde görev yapan hâkime savcı, savcıya hâkim yetkisi verilemez.

Adliye görevlileri kimlerdir?

Mahkemelerde, mahkemenin ve dairenin işlerini görmek üzere, bağlı oldukları hakim ya da daire başkanının denetimi altında yürütülen yazı işleri hizmetlerinden sorumlu mahkeme kalemi bulunmakta ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu Yönetmeliği'nde belirtilen adliye memurları, yazı işleri müdürü, zabıt kâtibi, memur, mübaşir, ...

Hâkim ve Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?

Kalan üyelerden; üçü birinci sınıf olup birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, biri birinci sınıf olup bu sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay, bir üyesi Danıştay, üç ...

HSK üyelerini kim seçer KPSS?

Kurul; Bakan, Adalet Bakanlığı ilgili Bakan Yardımcısı ile Cumhurbaşkanınca seçilen dört ve Türkiye Büyük Millet Meclisince seçilen yedi üyeden oluşur.

Hakimler ve Savcılar kaç yılda bir seçilir?

Seçilen üyeler dört yıllığına seçilecek olup, süresi biten üyenin tekrar seçilmesi mümkündü. Kurulun görevleri, genel itibarıyla yine hâkim ve savcıların özlük işlerine yönelikti.

Stajyer avukatların üzeri aranabilir mi?

Sonuç olarak; Stajyer avukatlarında avukatlar gibi üzerlerinin aranmaması gereklidir. ... Avukatlık Kanunu madde 58'in '… Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın ve avukat stajyerinin üzeri aranamaz.

Avukatlar polis tarafından aranabilir mi?

Avukatlık Kanunu uyarınca ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatların üzeri aranamaz. Suçüstü hali olmadan müvekkili önünde kolluk kuvvetlerince üzeri aranan davacının meslek onurunun zedelendiği açıktır.

Savcılar yeri kaç yılda bir yer değiştirir?

birinci bölgeler ile ikinci ve üçüncü bölgelere ad çekme ile atananlar, bu bölgelerde en çok üç yıl hizmet görürler ve iki yıl geçmedikçe başka bir bölgeye atanmaları yapılmaz.

Kamu yönetimi mezunu idari hakimlik sınavına girebilir mi?

Mevcut durumda kamu yönetimi, iktisat, işletme, ÇEKO, uluslar arası ilişkiler, maliye gibi İİBF ve SBF bünyesinde yer alan tüm bölümler bu sınava başvurabilir.

Adliye personeli kimlerdir?

Adalet daireleri bünyesinde yer alan hâkim ve savcı dışındaki adalet mensuplarını; yazı işleri müdürü, mübaşir, hizmetliler, idari işler müdürü, bilgi işlem müdürü, icra müdürü, icra kâtibi, emanet memuru, cezaevi müdürü, cezaevi muhasebecisi, infaz koruma memuru ve cezaevi memuru olarak sayabiliriz.

Katip ne kadar maaş alıyor?

Sayın Vekilin yaptığı açıklamaya göre zabıt katipleri 3.500 tl maaş almaktadır. Şöyle ince bir hesap yapmak gerekirse; yeni başlayan sözleşmeli bir zabıt katibi (lise, önlisans, lisans : ortalama ) 1.685 tl (maaş) + 172 (mesai) : 1877 Tl maaş almaktadır.

Valiler ne kadar maaş alıyor 2021?

Vali maaşları 2021: TL civarındadır. Vali yardımcısı maaşları 2021: 11 bin TL civarındadır.