HES kodu nasıl alınır SMS?

İçindekiler:

  1. HES kodu nasıl alınır SMS?
  2. HES kodu telefona nasıl indirilir?
  3. HES kodu blokeli ne demek?
  4. HES uygulama nasıl indirilir?
  5. HES kodu nedir nasıl alınır 2020?
  6. HES kodunun süresini nasıl öğrenebilirim?
  7. HES kodu ne işe yarar nasıl alınır?
  8. HES kodu ile ne öğrenilir?
  9. E devlet blokeli ne demek?
  10. HES kodum neden geçersiz?

HES kodu nasıl alınır SMS?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodu telefona nasıl indirilir?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

HES kodu blokeli ne demek?

Hes kodunun blokeli olması, belirlenen zaman içerisinde yapılmayan işlemlerden dolayıdır. Otobüs veya uçak bileti satın alırken, 5 dakika içerisinde belirlenen zamanda işlemlerin tamamlanması gerekiyor. 5 dakikayı aşan işlemler sonrasında hes kodu blokeli olarak uyarı verecektir.

HES uygulama nasıl indirilir?

HES nasıl indirilir? Play Store ve Apple Store uygulamasına dokunun. Arama bölümüne Hayat Eve Sığar yazarak, arama butonuna dokunun. Yükle butonuna dokunun.

HES kodu nedir nasıl alınır 2020?

HES Kodu Nedir, Nasıl Alınır?
  1. 1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. ...
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
  3. Örnek; HES 12345678901 1234 17. ...
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

HES kodunun süresini nasıl öğrenebilirim?

2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

HES kodu ne işe yarar nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar kodunun kısaltması olan HES, kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların şehirler arası yolculuklarında, kurum ziyaretlerinde veya bireysel iletişim gerektiren kamusal alanlarda Koronavirüsü açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli bir şekilde paylaşabileceği yeni bir uygulama.

HES kodu ile ne öğrenilir?

HES Kodu ile kişinin Sağlık Bakanlığı sistemleri üzerinden, sağlık durumu sorgulanır, risk varsa seyahati onaylanmaz. Yapılan bu sorgulamalarda Corona sebebiyle uçmanıza engel bir durum belirlenirse uçuşa kabul edilmeyeceksiniz.

E devlet blokeli ne demek?

Otobüs,uçak ya da İDO gibi ulaşım araçlarıyla seyahat ederken seçilen koltuk 5 dakika için sizin adınıza bloke edilir. 5 dakika içerisinde bilet alma işlemi gerçekleşmezse eğer HES kodu blokeli hatası verir. 5dk'dan fazla süren işlemler nedeniyle biletinizi alamazsanız, işlemleri tekrarlayarak (HES Kodunu tekrar ...

HES kodum neden geçersiz?

Eğer telefon numaranız ile HES kodunuz eşleşmezse kod geçersiz sayılıyor. ... Ayrıca HES kodunuzun geçerli olmaması, iletişim bilgilerinizin eksik veya hatalı olması, doğum tarihi vb. kişisel bilgilerinizdeki hatalar nedeniyle seyahatinize izin verilmeyebilir.