Ev kredisi nasıl alınır şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ev kredisi nasıl alınır şartları nelerdir?
  2. Konut kredisi kimlere verilmez?
  3. Hangi dairelere kredi çıkmaz?
  4. Konut kredisinde bina yaş sınırı var mı?

Ev kredisi nasıl alınır şartları nelerdir?

Banka tarafından konut kredisine uygun görülmek için satın alacağınız konutun kat mülkiyeti ya da kat irtifaki tapusunun bulunması gerekir. Kredi miktarınız, gelir seviyenize ve ekspertiz raporunun sonucuna göre belirlenmektedir. Yani evin değerinin fazla olması durumunda yeterli kredi çıkmayabilir.

Konut kredisi kimlere verilmez?

Bankalar kredi kullanacak kişinin aylık gelirini belgelemesini ister. Eğer ücretli çalışansanız zaten SGK dökümünüz ve maaş bordronuz olacaktır. Yüksek de olsa aylık kazancınızı belgeleyemiyorsanız, kredi kullanamazsınız. Banka gelirini belgeleyemeyen kişilere kredi vermez.

Hangi dairelere kredi çıkmaz?

Kat irtifakı, inşaatın yapılacağı ya da yapılmış olduğu arsanın üzerinde daireye ait olan hisse tapusu anlamına geliyor. İskan sahibi olduktan sonra da kat mülkiyetine geçmek lazım. Bu ikisi alınmadan evlere kredi verilmez.

Konut kredisinde bina yaş sınırı var mı?

Konut kredisi almak isteyen kişi, kendisine en uygun olan herhangi bir bankadan kredi talep edebiliyor. ... Konut kredisinde bina yaşı bankalar arasında 20 ile 25 yıl arasında değişiklik gösteriyor. Konut kredisinde verilen krediye karşılık konut ipotek ediliyor.