Nasıl sütyen tercih edilmeli?

İçindekiler:

  1. Nasıl sütyen tercih edilmeli?
  2. Sutyende Balensiz ne demek?
  3. Balenli Bralet ne demek?
  4. Toparlayıcı sütyen ne demek?
  5. Destekli sütyen mi daha iyi desteksiz mi?
  6. Bralet sütyen ne demek?
  7. Sütyen de ABC ne demek?
  8. Toparlayıcı sütyen ise yarıyor mu?
  9. Hafif destekli sütyen nedir?
  10. Destekli ve desteksiz sütyen nedir?
  11. Bralet sütyen ne için kullanılır?
  12. Push up sütyen ne demek?
  13. Sporcu sütyeni günlük kullanılır mı?
  14. Toparlayıcı sütyen neye yarar?

Nasıl sütyen tercih edilmeli?

Eğer büyük ve dolgun göğüs yapısına sahip iseniz, sütyen alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta göğüslerinizin tam boyutunda sütyen almanızdır. Haricinde destekli sütyenlerden kaçınmalısınız. Göğüsleriniz büyük olduğundan toparlayıcı ve kapatıcı etkisi olan sütyenler tercih etmelisiniz.

Sutyende Balensiz ne demek?

Balensiz sütyen Balensiz sütyenler ise adı üzerinde balenliler gibi telden bir desteğe sahip değildir. Toparlayıcı özelliğe sahip olması için balensiz sütyenlerin sağlam ve iyi bir kumaştan üretilmiş olması gerekir.

Balenli Bralet ne demek?

Sütyenlerin göğüs altını çevreleyerek daha dik ve toplu görünmesini sağlayan, kumaş içine yerleştirilerek vücuda zarar vermesi engellenen, yarım daire şeklindeki demir yada plastik çubuklara balen adı verilmektedir.

Toparlayıcı sütyen ne demek?

Bir diğer ismi ile küçültücüler, büyük göğüslere sahip kişiler tarafından tercih edilir. Toparlama özellikleri sayesinde gögüslerin daha dik, toplu ve şekilli durmasına yardımcı olur.

Destekli sütyen mi daha iyi desteksiz mi?

Destekli sütyenler, sarkmalara engel olmaktadır. Dik göğüslere sahip olmak isteyen kadınlar genel olarak destekli sütyenleri tercih etmektedir. ... Memelerinin arası geniş olan kadınlar destekli, normalden daha dar olan kadınlar ise desteksiz sütyen tercih ettiklerinde göğüs bölgesinin daha zarif durduğu bilinmektedir.

Bralet sütyen ne demek?

Bralet sütyen, teni rahatsız etmeyen yumuşak kumaş veya dantelden üretilen bir iç giyimdir. Sünger ve sütyen demiri kullanılmadığı için batmaz, terletmez, alerji yapmaz ve koku yapmaz. Dilediğiniz renk, model ve kumaş türünde üretilmekte ve geniş bir fiyat yelpazesi ile satışa sunulur.

Sütyen de ABC ne demek?

Beden ölçüsü, göğüs ölçüsünden 1 beden genişse: A CUP. (Örneğin; Göğüs 80, beden ölçüsü 80 olduğunda "85 A" sütyen verilir.) Beden ve göğüs ölçüsü eşit oranda büyükse: B CUP. (Örneğin; Göğüs 90, beden ölçüsü 85 olduğunda "90 B" sütyen verilir.)

Toparlayıcı sütyen ise yarıyor mu?

Toparlayıcı sütyenler büyük göğüslerin daha küçük ve rahat olmasını sağlamaktadır. ... Toparlayıcı sütyenlerin en büyük avantajlarından biri de göğüslerin sırta ağırlık vermesini önlemesidir. Yapısının esnek olması göğsün sırta ağırlığının doğru bir şekilde dağılmasını sağlar.

Hafif destekli sütyen nedir?

Destekli sütyenler, yalnızca küçük göğüslü kadınlar için üretilen modeller değildir. Göğüslerinde sarkma olan kadınlar tarafından da sıkça kullanılır. Sütyenin, alt ve yan kısımlarında bulunan dolgu, göğsü sıkıştırarak yukarı doğru kaldırır. Kaldırma özelliği nedeniyle, push up ve dolgulu sütyen adı ile de bilinir.

Destekli ve desteksiz sütyen nedir?

Destekli ve desteksiz sütyenler arasında en büyük fark, sütyen dizaynı olarak ifade edilmektedir. Desteksiz sütyenler, hiçbir özelliğe sahip olmayan ve boş cup olarak nitelendirilen sütyen çeşididir. Destekli sütyenlerde ise cup kısmında özel süngerler kullanılmakta ve alt kısmında bir kabarıklık oluşturulmaktadır.

Bralet sütyen ne için kullanılır?

Bralet sütyenler transparan kıyafetlerin içerisinde şık bir görüntü elde etmek için kullanıldığı gibi daha spor kıyafetlerde de kullanılan özellikte tamamlayıcı hem iç çamaşırı hem de aksesuar şeklinde kullanılmaktadır.

Push up sütyen ne demek?

Göğüsleri büyük göstermek için en az maliyetli ve en pratik yöntemlerden biri Push Up sütyen kullanmaktır. ... Sütyenin alt ve yan kısımlarında bulunan dolgu, göğsü sıkıştırarak yukarı doğru kaldırır. Kaldırma özelliği nedeniyle dolgulu, destekli yada push up sütyen olarak da bilinir.

Sporcu sütyeni günlük kullanılır mı?

Sporcu sütyenleri, spor esnasında göğüsleri sabit tutarak, göğüslerin aşağı yukarı hareket etmesini engelleyip, basıncın artmasının ve göğüslerin sarkmasının önüne geçer. Sporcu sütyenlerinin işlevi göz önüne alındığında, günlük hayatta kullanılmasının hiçbir sakıncası olmadığı görülüyor.

Toparlayıcı sütyen neye yarar?

Toparlayıcı sütyenler büyük göğüslerin daha küçük ve rahat olmasını sağlamaktadır. Toparlayıcı sütyenlerin en büyük avantajlarından biri de göğüslerin sırta ağırlık vermesini önlemesidir. Yapısının esnek olması göğsün sırta ağırlığının doğru bir şekilde dağılmasını sağlar.