Muğla'nın kaç tane kazası var?

İçindekiler:

  1. Muğla'nın kaç tane kazası var?
  2. Muğlanın kaç tane köyü var?
  3. Muğla'nın kaç ilçesi vardır?
  4. Muğla nereye bağlı?
  5. Muğla'da güzel köy var mı?
  6. Muğla kaç metrekare?
  7. Muğla hangi şehre bağlı?
  8. Muğla hangi bölgede bulunur?
  9. Muğla'nın en kalabalık ilçesi hangisi?
  10. Türkiye haritası Muğla nerede?
  11. Muğla'nın en güzel denizi neresi?
  12. Muğla'da en güzel deniz nerede?
  13. Muğla'nın yüzölçümü ne kadar?
  14. Muğla Merkez Hangi ilçeye bağlı?
  15. Muğla Güzelköy nereye bağlı?

Muğla'nın kaç tane kazası var?

Muğla'nın 13 ilçesi bulunmaktadır. Bununla beraber en büyük üç ilçe; Milas, Bodrum ve Fethiye olarak belirlenmiştir. En küçük üç ilçe ise; Ula, Datça ve Kavaklıdere'dir.

Muğlanın kaç tane köyü var?

Muğla'ya bağlı 13 ilçe, bu ilçelere bağlı 49 belde ve 396 mahalle bulunmaktadır.

Muğla'nın kaç ilçesi vardır?

13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.

Muğla nereye bağlı?

Muğla ili Türkiye'nin güneybatısında yer alan bir ildir. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri komşu şehirlerdir.

Muğla'da güzel köy var mı?

Muğla'da gezmek için tercih edilen çok sayıda tarihi ve turistik yer vardır. Bu yerlerden biri de Güzelköy'dür. Muğla Güzelköy'ün asıl adı Bozüyük'tür.

Muğla kaç metrekare?

1.582 km² Muğla/Alan

Muğla hangi şehre bağlı?

Muğla ülkemizin Güneybatısında yer alan bir şehirdir. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri Muğla'nın komşu illeridir.

Muğla hangi bölgede bulunur?

Muğla Hangi Bölgede? Muğla ili Türkiye'nin güneybatısında yer almaktadır. Muğla ili Ege bölgesinde sayılsa da hem Akdeniz Bölgesinde hem de Ege bölgesinde ilçeleri bulunmaktadır. Muğla hem Ege bölgesi hem de Akdeniz bölgesi ilidir.

Muğla'nın en kalabalık ilçesi hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni nüfus tablosunda Fethiye, ilinden daha kalabalık ilçe oldu. 1 nüfusu ile Muğla'nın en kalabalık ilçesi olan Fethiye, nüfuslu Muğla merkezi ikiye katladı.

Türkiye haritası Muğla nerede?

Türkiye'nin Güneybatısında yer alan Muğla ili Ege Bölgesindedir. Fakat bulunduğu konum bakımından hem Akdeniz Bölgesinde hem de Ege Bölgesinde ilçeleri bulunmaktadır. Bu sebeple Muğla ili hem Akdeniz Bölgesine hem de Ege Bölgesine ait bir ildir.

Muğla'nın en güzel denizi neresi?

Ölüdeniz ManzarasıMuğla'nın en gözde plajlarından birine sahip olan Ölüdeniz, Fethiye merkezde yer almaktadır. Oldukça sakin olan deniz yüzmek için son derece ideal noktalardandır. Adını denizin sakin olmasından alan Ölüdeniz her yıl binlerce tatilciyi ağırlamaktadır.

Muğla'da en güzel deniz nerede?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan İçmeler Halk Plajı, Muğla'nın en popüler denize girilecek yerler listesinde ilk sırada yer alır. Berrak denizle muhteşem doğanın birleşiminde yer alan İçmeler Plajı Marmaris'e oldukça yakındır.

Muğla'nın yüzölçümü ne kadar?

1.582 km² Muğla/Alan

Muğla Merkez Hangi ilçeye bağlı?

Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır. İl merkezine en yakın ilçe Ula iken 2012 yılında ilçe yapılan Seydikemer 147 km'lik mesafesiyle en uzak ilçedir.

Muğla Güzelköy nereye bağlı?

Muğla otoyoluna çok da uzak olmayan, yaklaşık 8 km´de ulaşılabilen Bozüyük kendi halinde bir Ege Kıyılarında Yatağan İlçe sınırlarında bir mahalledir aslında. Köy evleri ile, köy meydanı ile, meydandaki kahvehanede oturan köylüleri ile herşey bilindik.