AÖF kaydı ne zaman silinir?

İçindekiler:

  1. AÖF kaydı ne zaman silinir?
  2. Ata AÖF kayıt Silme Nasıl Yapılır?
  3. ATA AÖF kayıt silme dilekçesi nereye verilir?
  4. AÖF harç yatırmazsam kaydım silinir mi?
  5. ATA AÖF muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
  6. ATA AÖF kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
  7. AÖF dilekçesi nereye gönderilecek?
  8. Harç parası Yatırılmazsa kayıt silinir mi?
  9. AÖF Harç Parası gecikirse ne olur?
  10. Muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
  11. DGS ders muafiyeti nasıl olur?
  12. Pasif öğrenci kayıt yenileme nedir?
  13. Kaç yıl öğrencilik hakkı?
  14. AÖF kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
  15. Anadolu Üniversitesi kayıt Silme Nasıl Yapılır?
  16. AÖF muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
  17. Muafiyet talebi nasıl yapılır?

AÖF kaydı ne zaman silinir?

2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.

Ata AÖF kayıt Silme Nasıl Yapılır?

Kayıt silme talebinizi içeren ıslak imzalı dilekçenizin ile nüfus cüzdanınızın fotokopisini Fakültemize elden teslim ettiğiniz ya da posta/kargo yoluyla gönderdiğiniz takdirde kayıt silme işleminiz gerçekleştirilir.

ATA AÖF kayıt silme dilekçesi nereye verilir?

(2) Kendi isteği ile öğrencilikten ayrılacak olanlar, merkezde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına, merkez dışında ilgili dekanlığa/müdürlüğe bir dilekçe ile başvururlar.

AÖF harç yatırmazsam kaydım silinir mi?

Kayıt silinmez, pasif öğrenciler konumuna geçersiniz. AÖF kaydı yapılabilir.

ATA AÖF muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler kayıt aşamasında, daha sonra mezun olan öğrenciler ise ortak zorunlu dersler için muafiyet işlemi her yarıyılın ikinci haftası sonuna kadar yapılacağı için bu süreye kadar ivedilikle dilekçelerini Fakültemize göndermek zorundadırlar.

ATA AÖF kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?

tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.

AÖF dilekçesi nereye gönderilecek?

Hazrılanan evraklar şahıs ödemeli olarak kargo ya da posta yolu ile Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Tepebaşı/Eskişehir adresine gönderilir.

Harç parası Yatırılmazsa kayıt silinir mi?

Danıştay'ın kararına göre, harcını zamanında yatırmayan öğrenci okuldan atılmayacak, ancak okuluna devam edebilmek için üniversite yönetiminin belirleyeceği makul gecikme faizi oranlarını ödemek zorunda olacak. Harcı ve faizini ödeyen öğrenci kayıtlarını yenilemiş olabilecek.

AÖF Harç Parası gecikirse ne olur?

Ödemelerinizi zamanında yapmadığınız takdirde kayıt işlemleriniz tamamlanmadığı için ilgili dönemde pasif öğrenci durumuna geçersiniz.

Muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?

Muafiyet başvurusu eğitim-öğretimin başladığı ilk iki hafta içerisinde yapılır.

DGS ders muafiyeti nasıl olur?

MADDE 5 - (1) Üniversiteye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, daha önce devam ettikleri yükseköğretim programında başarılı oldukları derslerden muaf olabilmeleri ve diğer yükseköğretim kurumlarından, açık öğretim kurumlarından ve/veya uzaktan eğitimle alınan derslerin geçer notlarının muaf olarak değerlendirilebilmesi ...

Pasif öğrenci kayıt yenileme nedir?

Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.

Kaç yıl öğrencilik hakkı?

MADDE 8 – (1) Öğrenciler, kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği yarıyıldan başlamak üzere, her yarıyıl için kayıt yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi ...

AÖF kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?

tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.

Anadolu Üniversitesi kayıt Silme Nasıl Yapılır?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

AÖF muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?

İtiraz başvurusunda bulunan öğrencilerin 14 – tarihleri arasında AÖF bürolarına başvurması gerekmektedir. İlan edilen tarihler arasında muafiyet itirazında bulunmayan öğrencilerin, bu tarihten sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

Muafiyet talebi nasıl yapılır?

ders/dersleri için muafiyet başvuruları, ilgili kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Çevrimiçi (Online) Başvuru Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.