Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?
  2. Personel puantaj ne demek?
  3. Aylık puantaj ne demek?
  4. Eksik gün nedeni puantaj kayıtları ne demek?
  5. Maaş neden 225 e bölünür?
  6. 7 puantaj kayıtları ne demek?
  7. 07 puantaj kayıtları ne demek?
  8. Işçi bordrosu nedir?
  9. Puantaj kayıtlarının tutulması zorunlu mu?
  10. Eksik gün nedeni 07 ne demek?
  11. SGK eksik gün nedeni 7 puantaj kayıtları nedir?
  12. Işçi ücret bordrosunda neler bulunur?
  13. Işçi bordrosu nasıl alınır?
  14. SGK eksik gün sayısı nedir?
  15. SGK 7 puantaj kodu nedir?
  16. Eksik gün nedeni 29 ne demek?
  17. 07 puantaj kodu nedir?
  18. Asgari ücretin mesai saati ne kadar 2021?

Puantaj hesaplaması nasıl yapılır?

Puantaj cetvelini oluştururken önce işçilerin ad ve soyadlarını teker teker girmeniz gerekir. Her bir işçi için kendine ait aylık satırı bulunur. İşçinin her bir aylık dönemi içinde günler tek tek görünür. Günlerin altındaki kutucuklara işçinin geldiği ve gelmediği her gün teker teker işaretlenir.

Personel puantaj ne demek?

Puantaj Nedir? Puantaj, bir firmadaki çalışanların saat ya da gün bazında hak edişlerini doğru şekilde hesaplamak için kullanılan sistemdir. Şirketler tarafından tutulan, personel bazındaki çalışma süresi kayıtlarına puantaj takibi veya işçi puantajı adı verilir.

Aylık puantaj ne demek?

Puantaj, bir işletmede çalışanların saat ya da gün bazında çalışma sürelerinin kayıt altında tutulması ve raporlanmasıdır. Farklı sektörlerde farklı şekillerde kullanılan puantaj, temel olarak mesainin saat üzerinden hesaplanmasıdır. Maaş hesaplanmasında ve ödemelerin yapılmasında önemli bir yere sahiptir.

Eksik gün nedeni puantaj kayıtları ne demek?

Değişikliğe göre 10 kişiden az işçi çalıştıran işverenler, işçiyi 30 günden az sigortalı beyan etmiş ve bu durumun sebebini “puantaj kaydı” seçmişlerse eksik gün bildirim formuna ekleyecekleri puantaj kayıtlarını işçinin imzası ile birlikte SGK'ya vermelidir.

Maaş neden 225 e bölünür?

Yani kanuna göre işçiye haftada en az 24 saat kesintisiz hafta tatili verilmesi gerektiği göz önüne alındığında, bu 45 saatin 6 güne dağıtılması gerektiği hususu ortaya çıkmaktadır. ... Ancak SGK işlemlerinde ay 30 gün olarak dikkate alınmakta, dolayısıyla aylık çalışma süresi de 30×7.5=225 saat olarak uygulanmaktadır.

7 puantaj kayıtları ne demek?

Ayda 30 günden eksik çalışanlar için SGK e-bildirge sisteminde “Neden?” diye sorulup kodlar getirilir. ... Bu açıklama ve kodlardan “Kod-7puantaj seçilirse çalışan, eksik günler için de prim ödemekten kurtulur.

07 puantaj kayıtları ne demek?

Kısmi süreli bir iş sözleşmesi olmaksızın haftanın belirli günlerinde işe hiç gelmeyen ve fiili çalışması bulunmayan bir sigortalı için puantaj kaydında imzasının olmadığı her günü eksik gün olarak eksik gün nedeni "07-Puantaj kaydı" kodu kullanılacak şekilde bildirilecektir.

Işçi bordrosu nedir?

Bordro bir işletmede, işverenin işçiye yaptığı iş karşılığında her ay ödemesi gereken ücreti tanımlar. Bu ücret üzerinden yapılan bütün vergi ve kesintilerle birlikte ödenen ücretlerin yer aldığı ayrıntılı tabloya bordro denilir.

Puantaj kayıtlarının tutulması zorunlu mu?

ÜCRET BORDROSU VE PUANTAJ İMZASINDA İŞVEREN SORUMLULUKLARI. ... 2013 yılından itibaren puantaj kayıtları eksik günleri olan işçilere imzalatılarak İşveren imzası ile personel özlük dosyalarında saklanması zorunludur.

Eksik gün nedeni 07 ne demek?

Kısmi süreli bir iş sözleşmesi olmaksızın haftanın belirli günlerinde işe hiç gelmeyen ve fiili çalışması bulunmayan bir sigortalı için puantaj kaydında imzasının olmadığı her günü eksik gün olarak eksik gün nedeni "07-Puantaj kaydı" kodu kullanılacak şekilde bildirilecektir.

SGK eksik gün nedeni 7 puantaj kayıtları nedir?

7- Puantaj Kayıtları Puantaja tabi olarak ay içerisinde 30 tam gün çalışmayanlar için kullanılan koddur.

Işçi ücret bordrosunda neler bulunur?

Maaş Bordrosunda Olması Gerekenler Nelerdir?
  • Çalışanın adı soyadı
  • Ödemenin gerçekleştiği gün ve bulunduğu dönem.
  • Fazla çalışma, hafta sonu tatili, bayram ve genel tatil ücretleri gibi esas ücrete yapılan her çeşit ilave tutarlar.
  • Her tür vergi, sigorta primi, avans mahsubu, nafaka ve icra gibi yapılan kesintilerin miktarı
Daha fazla öğe...

Işçi bordrosu nasıl alınır?

Kamu kuruluşlarında çalışan vatandaşlar maaş bilgilerini Maliye Bakanlığının maliye kuruluşlarından alabilirler. Özel bir firmada çalışan kişiler de aynı biçimde çalışmış oldukları işe göre bir maaş alırlar. Özel firmada çalışan kişiler ise maaş bordrolarını çalıştıkları iş yerlerinden alabilirler.

SGK eksik gün sayısı nedir?

Oldukça önemli bir şeydir. SGK eksik gün bildirimi işçinin 30 günden az çalışması durumunda işveren tarafından SGK ya yapılan sebep bildirimine denmektedir. İşverenin eğer iş yerinde çalışan sayısı 10 kişiden az ise eksik gün bildirimini yapması zorunludur.

SGK 7 puantaj kodu nedir?

Ayda 30 günden eksik çalışanlar için SGK e-bildirge sisteminde “Neden?” diye sorulup kodlar getirilir. ... Bu açıklama ve kodlardan “Kod-7puantaj seçilirse çalışan, eksik günler için de prim ödemekten kurtulur.

Eksik gün nedeni 29 ne demek?

4447 sayılı Kanunun Geçici 24'üncü maddesi kapsamında ücretsiz izin bildirimi yapılacak dönemde, pandemi nedeniyle verilen ücretsiz izinle birlikte kısa çalışma ödeneği alma durumu olması halinde Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinde/Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde eksik gün nedeninin, “29-Pandemi Ücretsiz İzin ve ...

07 puantaj kodu nedir?

30 günden eksik kalan süreler için Genel Sağlık Sigortası primi ödemekten kurtulmak için eksik gün sebebi “Kod-7”, yani puantajlı çalışma olarak bildirilmesi geekiyor. İşverenler, çalışanlarının 30 günden eksik bildirimlerini Kod-7 puantaj ile SGK'ya bildirirlerse her ay puantaj kaydı tutup dosyalamalıdırlar.

Asgari ücretin mesai saati ne kadar 2021?

Asgari ücretin yüzde 21.56 oranında artırılarak 2021 yılı için net TL oldu.