Atatürk'ün bir sözü nedir?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün bir sözü nedir?
  2. Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene?
  3. Ne mutlu Türküm diyene 10 yıl nutku?
  4. Ne mutlu Türküm diyene neden söylenmiştir?
  5. Atatürk hobileri nelerdir?
  6. Mustafa Kemal Atatürk neleri sever?
  7. Öğünmek ne demek TDK?
  8. Türk övün mü öğün mü?
  9. Atatürk göre millet nedir?

Atatürk'ün bir sözü nedir?

"Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir." "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur."

Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene?

Ne mutlu Türk'üm diyene, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Onuncu Yıl Nutku'nun bitiminde Cumhuriyet Bayramı tebriği için söylediği sözdür. Daha sonra 1972 yılında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci andına eklenmiştir. Siyasi miting ve eylemlerde bir slogan olarak da kullanılmaktadır.

Ne mutlu Türküm diyene 10 yıl nutku?

Türk milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!

Ne mutlu Türküm diyene neden söylenmiştir?

Bununla birlikte, ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözünün asıl gayesi, milletleşme yani uluslaşma gereğini hatırlatmak ve ortaya koymaktır. Bu sözler, aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden doğan yeni bir Türk Devletini tüm dünyaya haykıran ve müjdeleyen sözlerdir.

Atatürk hobileri nelerdir?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Hobileri Kitap okumayı, ata binmeyi, dans etmeyi, uçuş seyretmeyi ve yüzmeyi bir hayli severdi. Bütün bunların yanı sıra Rumeli türkülerine, güreşe ve ona çok çok yakışan zeybek oyunlarına büyük bir ilgisi vardı.

Mustafa Kemal Atatürk neleri sever?

Duygulanır, ağlardı.
  • Savaşta bile bu kitabı yanından ayırmazdı Kitap okumayı çok severdi Atatürk. ...
  • Hayvanları çok severdi. Bir de hayvanları çok severdi. ...
  • Düzenli ve titizdi. Mustafa Kemal çok düzenli ve titizdi. ...
  • Enginarı tadamadan hayata vefat etti. En sevdiği yemeklerden birisi kuru fasulye, pilavdı.

Öğünmek ne demek TDK?

Türk Dil Kurumunca 2010'da yayımlanmış Türkçe Sözlük'te fiil, "övünmek" maddesinde yer alır; anlamı da "iftihar etmek, kendi kendini övmek" olarak verilir. Bugün çoğunlukla "övünmek" şeklinde telaffuz ettiğimiz bu kelime, yakın zamanlara kadar "öğünmek" şeklinde telaffuz ediliyordu.

Türk övün mü öğün mü?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Öğün Çalış Güven sözündeki ''öğün'' kelimesi sanılanın aksine ''övün'' anlamına gelmez. Eski Türkçe bir sözcük olan öğün, bu sözde aklını kullanmak demektir. Aynı kökten türemiş olan öke kelimesi ise akıllı manasına gelir.

Atatürk göre millet nedir?

Mustafa Kemâl Atatürk'ün de milleti tarifi şudur: “Zengin hatıra mirasına sahip bulunan, beraber yaşamak hususunda ortak arzu ve olurda samimi olan, sahip olunan mirasın korunmasına beraber devam hususunda iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden meydana gelen cemiyete millet adı verilir"8.