Araç muayene raporu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Araç muayene raporu nasıl alınır?
  2. Son muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?
  3. TÜVTÜRK son muayene geçerlilik tarihi nedir?
  4. TÜVTÜRK yüzde kaçı devletin?
  5. TÜVTÜRK devlet mi özel mi?
  6. Son muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenebilirim?

Araç muayene raporu nasıl alınır?

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında araçların muayene bilgileri kayıt altındadır ve bu istasyonlardan aracın muayene raporu alınabilmektedir.

Son muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenirim?

Araçlarım bölümüne girilir. Ardından muayene geçerlilik tarihini öğrenmek istediğiniz araç seçilir. Araç ile ilgili bilgiler kısmından ise son muayene geçerlilik tarihi öğrenilebilir. Ayrıca aynı yer üzerinden egzoz emisyon, sigorta poliçesi gibi birçok bilgi alınabilir.

TÜVTÜRK son muayene geçerlilik tarihi nedir?

Son muayene geçerlilik tarihi, kullandığınızın aracın muayene tarihinin ne zaman dolacağını gösteren bir bilgidir. Aracınızın gelecekteki muayene tarihi, muayeneye son gidiş tarihiniz üzerinizden hesaplanır ve ardından ruhsatınız üzerine işlenir.

TÜVTÜRK yüzde kaçı devletin?

Maddesine göre son 10 yıllık işletim döneminde (2017-2027) araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır. Ayrıca aynı madde hükmüne uyarınca muayene süresi geciktirilen her ay için tahsil edilen % 5 Gecikme Ücretinin tamamı hazineye aktarılır.

TÜVTÜRK devlet mi özel mi?

TÜVTÜRK'ün sahibir bir kişi veya kurum değil, birden fazla kurum kuruluştan oluşan ortaklar tarafından işletilen bir kuruluştur. TÜVTÜRK'ün sahibi Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint'tir.

Son muayene geçerlilik tarihini nasıl öğrenebilirim?

Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir. Eğer ruhsatınız kayıpsa veya zarar görmüşse trafik tescil şubelerine ve araç muayenesi Tüvtürk istasyonlarında yapılmışsa buradan muayene geçerlilik tarihi belirten bir yazı alabilirsiniz.