FIG ne zaman kuruldu?

İçindekiler:

  1. FIG ne zaman kuruldu?
  2. Fiğ hasadı ne zaman yapılır?
  3. Fiğ bitkisi nerede yetişir?
  4. Fiğ kaç yıllık?
  5. Fiğ dönüme kaç kilo verir?

FIG ne zaman kuruldu?

Fédération Internationale de Gymnastique (FIG) ya da Uluslararası Jimnastik Federasyonu (IFG) jimnastik sporunda yarışanlar için uluslararası yönetim organıdır. 23 Temmuz 1881'de Liège, Belçika'da kurulmuştur. Dünyanın en eski uluslararası spor organizasyonudur. Lozan, İsviçre'de bulunmaktadır.

Fiğ hasadı ne zaman yapılır?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir. Ekimden sonra merdane çekmek gerekir. Böylece hem tohumun çimlenmesi çabuklaşmış, hem de kış zararı nispeten önlenmiş olur.

Fiğ bitkisi nerede yetişir?

Fiğin ülkemizde doğal olarak yetişen türleri vardır. Fiğ türleri geniş adaptasyon yeteneğine sahiptir. Bu nedenle Akdeniz ülkelerinde, Avrupa'nın orta ve kuzey bölgelerinde, Amerika Birleşik Devletlerinde ve Ortadoğu ülkelerinde yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Fiğ kaç yıllık?

Fiğ (Vicia sativa ), baklagiller (Fabaceae) familyasından dane yemleri içerisinde önemli bir yere sahip olan tek yıllık bir serin mevsim yem bitkisi.

Fiğ dönüme kaç kilo verir?

Genellikle ot elde etmek için sulu şartlarda 15-20 cm, kıraç şartlarda 30-40 cm sıra arasıyla ekim yapılabilir. Tohum için yetiştirilecekse sulu şartlarda 30-35 cm, kıraçta 50-60 cm arayla ekilebilir. Mibzerle ekimde dekara 8-10 kg, serpme ekimde ise 12-15 kg/da tohum atılmalıdır. Ekim derinliği 3-4 cm kadardır.