Ek bildirge ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. Ek bildirge ne zaman verilir?
  2. E-bildirge V2 ne zaman verilir?
  3. SGK V2 ekranı nedir?
  4. Hizmet Listesi nasil alinir?
  5. Aylık sigorta Primleri Bildirgesi nedir?
  6. Hizmet dökümünü nasıl alabilirim?
  7. SGK hizmet dökümünü nasıl alabilirim?
  8. Aylık prim ve hizmet belgesinde hangi bilgilere yer verilir?
  9. SGK bildirgesi ne zaman verilir 2020?
  10. SGK bildirge nasıl yapılır?
  11. Işveren SGK hizmet dökümünü neden ister?

Ek bildirge ne zaman verilir?

Her ayın 23'üne kadar verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesine (APHB) ek bildirge yine süresi içinde yani ayın 23'üne kadar verilebilir.

E-bildirge V2 ne zaman verilir?

14/2/2020 Cuma gününden itibaren gerekli işlem tamamlanarak e-bildirge v2 sistemi kullanıma açılmıştır.

SGK V2 ekranı nedir?

SGK e-bildirge V2 sistemi muhtasar ve hizmet beyannameleri ile ilgili işçi ve işveren işlemlerinin online olarak yapılmasını sağlayan bir sistemdir. ... SGK e-bildirge ekranı aracılığıyla gönderilen e-bildirgeler işveren V2 sisteminden görüntülenebilecek şeklide düzenlenmiştir.

Hizmet Listesi nasil alinir?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir.

Aylık sigorta Primleri Bildirgesi nedir?

E-bildirge, işverenlerin çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlerine ait tahakkuk bedellerini de otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödeyebilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan bir portaldır.

Hizmet dökümünü nasıl alabilirim?

– Öncelikle e-Devlet içinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Burada çıkan seçenekler arasında “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini bulup girin. – Kısa yol için bu linke tıklayabilirsiniz. – Linke tıkladıktan sonra karşınıza kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır.

SGK hizmet dökümünü nasıl alabilirim?

SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.

Aylık prim ve hizmet belgesinde hangi bilgilere yer verilir?

Aylık prim ve hizmet belgelerinin e-Sigorta kanalıyla Kuruma gönderilmesi sırasında, belgeyi gönderecek olan işveren/aracı/sigortalıyı geçici olarak devralanlara ilişkin ad soyad/unvan, işyeri adresi, telefon numarası, e-posta adresi ve vergi kimlik numarası bilgileri, Kurumumuz işyeri tescil kütüklerindeki kayıtlarına ...

SGK bildirgesi ne zaman verilir 2020?

SGK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı: * Bilindiği üzere 2020/Mart ayına ilişkin düzenlenecek aylık prim ve hizmet belgesinin yasal verilme süresi 24/4/2020 Cuma (23/4/2020 tarihinin resmi tatil olması) günü sona ermektedir.

SGK bildirge nasıl yapılır?

E-bildirge başvurusu nasıl yapılıyor?
  1. E-bildirge formu edinip, işverenin kendisi, işveren vekili ya da imza yetkisi olan biri tarafından doldurulmalı,
  2. İş yerinizin işlem gördüğü sigorta il müdürlüğüne (İl Müdürlükleri listesi) başvurarak kullanıcı kodu ve şifre almanız gerekmektedir.

Işveren SGK hizmet dökümünü neden ister?

İşyeri neden ssk hizmet dökümü ister? İş yerleri bu belgeyi işe alacak olduğu kişilerden talep edebilmektedirler. Burada esas amaç kişinin daha önce hangi kuruluşlarda çalıştığını görmek, bu kuruluşlarda ne kadar süre çalıştığını bilmektir.