SGK girişi kaç gün içinde iptal edilir?

İçindekiler:

  1. SGK girişi kaç gün içinde iptal edilir?
  2. Sigortalı işe giriş bildirgesi nasıl iptal edilir?
  3. E-bildirge iptali nasıl yapılır?
  4. Sigorta girişi kaç gün içinde yapılmalı?
  5. Engelli işe giriş bildirgesi nasıl yapılır?
  6. Işe yeni başlayan birinin sigortası ne zaman başlar?

SGK girişi kaç gün içinde iptal edilir?

“(7) Bu madde kapsamında Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi sigortalı çalıştıran işverenler e-sigorta yoluyla yaptıkları bildirimleri bildirgede belirtilen işe giriş tarihini takip eden ilk iş günü saat 23.59'a kadar e-sigorta yoluyla iptal edebilir.”

Sigortalı işe giriş bildirgesi nasıl iptal edilir?

İşe giriş bildirgesi verildiği halde işe başlamayan işçinin işe giriş bildirgesinin, işe başlama tarihini takip eden ilk iş günü içinde e-Sigorta kanalıyla iptal edilmesinin unutulması halinde, işe giriş bildirgelerinin SGK'ya dilekçe ile müracaat edilerek ve eki kanıtlayıcı belgelere sunularak iptal edilmesi gerekiyor ...

E-bildirge iptali nasıl yapılır?

İptal Bildirgeyi e-bildirge ekranından şu şekilde veriyoruz. E-bildirge ekranında Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ekranında İptal olan seçeneği tıklıyoruz. Gelen ekranda hatalı bildirdiğimiz personelin bilgilerini girerek bildirgeyi onaylayıp iptal bildirgenin tahakkukunu alıyoruz.

Sigorta girişi kaç gün içinde yapılmalı?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için işe başlamadan en az 1 gün önce sigortalı işe giriş bildirgesinin e-sigorta kanalıyla verilmesi gerekmektedir.

Engelli işe giriş bildirgesi nasıl yapılır?

İşe giriş bildirgesi verilmeli (İşe giriş formu doldurulurken Özürlülük Kodu alanına EVET seçeneği ile işaretleyin) İşe giriş bildirgesi ve rapor eki ile birlikte bağlı bulunduğunuz İŞKUR müdürlüğüne bir dilekçe yazarak işçinin yanınızda istihdam ettiğiniz belirtin.

Işe yeni başlayan birinin sigortası ne zaman başlar?

Belirtilen statüde istihdam edilen sigortalılar da çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını SGK ya bildirirler. Ancak, sigortalının kendisini bildirmemesi aleyhine delil teşkil etmez.