Gediz elektrik faturası nereye ödenir?

İçindekiler:

  1. Gediz elektrik faturası nereye ödenir?
  2. Elektrik borcu nasıl öğrenilir?
  3. Elektrik faturası ne zaman gelir?
  4. Elektrik faturası ödeme hangi banka?
  5. Elektrik faturasını ödemeyince ne zaman açılır?
  6. Faturalarımı nasıl görebilirim?
  7. Turk Telekom borcumu nasil ogrenirim?

Gediz elektrik faturası nereye ödenir?

Gediz elektrik faturası ödeme kanalları arasında bankaların yanı sıra PTT şubeleri de bulunmaktadır. PTT şubelerinde vezneden ödeme yapılabiliyorken, bankalar aracılığıyla da internet bankacılığını kullanarak, otomatik ödeme talimatı vererek veya dilerseniz şube veznelerinden ödeme yapabilirsiniz.

Elektrik borcu nasıl öğrenilir?

Eğer faturanızı kaybettiyseniz ve SMS ya da eposta ile almıyorsanız elektrik borcunuzu sorgulamak Sözleşme Hesap No gereklidir. Bu numarayı 4 numaralı Enerjisa çağrı merkezinde borç sorgulamak için kullanabilirsiniz.

Elektrik faturası ne zaman gelir?

Elektrik faturanız, 25 ila 35 gün arasında oluşturulur ve size ulaştırılır. Size ulaşan faturaların son ödeme tarihleri de, fatura kesilme tarihinin 10 gün sonrası olarak belirlenir ve faturanıza da bu şekilde yansıtılır.

Elektrik faturası ödeme hangi banka?

Anlaşmalı Olduğumuz Bankalar
Tahsilat NoktalarıOtomatik ÖdemeGişe Tahsilatı
T. Halkbankası
T. İş Bankası
Vakıfbank
Yapı ve Kredi Bankası
15 satır daha

Elektrik faturasını ödemeyince ne zaman açılır?

Borç ödenince bağlama işlemi ve bağlama bildirimi yapılır ve bir sonraki faturada kesme bağlama bedeli alınır. Elektrik en geç iki iş günü içinde yeniden bağlanır.

Faturalarımı nasıl görebilirim?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Turk Telekom borcumu nasil ogrenirim?

GUNCEL servisi ile, mobil hattınıza ait en güncel fatura bilginizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzun mesajlar bölümüne girip “GUNCEL” yazarak 5555'e gönderin ya da *100#'yi tuşlayın.