E-tebligat süresi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. E-tebligat süresi nasıl hesaplanır?
  2. E tebligatta süreler ne zaman işlemeye başlar?
  3. E tebligatta süre ne zaman başlar örnek?
  4. E-tebligat okunmazsa ne olur?
  5. Tebliğ edildiği gün sayılır mı?
  6. E tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?
  7. Tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?
  8. Kooperatiflerde e-tebligat zorunlu mu?
  9. Tebligat tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?
  10. Tebliğ tarihinden itibaren ne zaman başlar?
  11. Tebliğ tarihi süreye dahil mi?
  12. Muhtara yapılan tebligatta süre ne zaman başlar?
  13. PTT UETS zorunlu mu?
  14. E-tebligat kimler için zorunlu?
  15. 2 haftalık cevap süresi ne zaman başlar?
  16. Cep telefonu ile tebligat olur mu?

E-tebligat süresi nasıl hesaplanır?

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez. Elektronik Yolla Tebligat, Muhatabın Elektronik Adresine Ulaştığı Tarihi Izleyen Beşinci Günün Sonunda Yapılmış Sayılır.

E tebligatta süreler ne zaman işlemeye başlar?

Tebligat Kanunu ve Yönetmelik uyarınca elektronik yolla yapılan tebligatlar, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

E tebligatta süre ne zaman başlar örnek?

Bu düzenlemeye göre "Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır." Bunun sonucu olarak elektronik tebligatta tebellüğ tarihi elektronik tebligatın muhatabın elektronik posta hesabına ulaştığı veya okunduğu tarih olmayıp, tebligatın muhatabın ...

E-tebligat okunmazsa ne olur?

Bu düzenlemeye göre, elektronik tebligatların, muhatap tarafından okunup okunmadığına bakılmaksızın, elektronik tebligatın adrese ulaştığı tarihten itibaren beşinci günün sonunda yapılmış sayılacağı kabul edilmektedir.

Tebliğ edildiği gün sayılır mı?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

E tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?

Tebligat Kanunu 7/A maddesi uyarınca, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu madde ile, gelen tebligatın açılıp açılmadığına bakılmaksızın, tebligatın muhataba ulaştığı andan itibaren 5 gün içinde tebliğ alındığı kabul edilmiştir.

Tebligatta 7 günlük süre ne zaman başlar?

Örneğin ; elektronik tebligat, elektronik tebligat adresine 3 Mart tarihinde ulaşmışsa, tebligat, 8 Mart'ta yapılmış sayılacak ve sözgelimi 7 günlük süre söz konusu ise, tebliğ günü olan 8 Mart sayılmayacak ve süre, 15 Mart çalışma saatinin sonunda bitecektir.

Kooperatiflerde e-tebligat zorunlu mu?

Sermaye Şirketleri (Anonim Şirketler, Limited Şirketler, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile benzer nitelikteki yabancı kurumlar), kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, yabancı devletlere, yabancı kamu idare ve kuruluşlarına ait veya bağlı olup, sermaye şirketi ve kooperatif niteliği taşımayan ticarî, ...

Tebligat tarihinden itibaren 15 gün ne zaman başlar?

CMK Madde 39 Gerekçesi. Madde, sürelerin başlayacağı günü göstermektedir. Buna göre, Tebligat Kanununa göre yapılacak tebligattan sonra süre, tebligatın yapıldığının ertesi günü başlayacaktır.

Tebliğ tarihinden itibaren ne zaman başlar?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Tebliğ tarihi süreye dahil mi?

Elektronik Tebligat Yönetmeliği'ne (m.9) göre, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Muhtara yapılan tebligatta süre ne zaman başlar?

Dolayısıyla ilgili tebligatta herhangi bir süre öngörülmüşse, kapıya haber verme kağıdının yapıştırıldığı günden sonraki gün verilen süre işlemeye başlar.

PTT UETS zorunlu mu?

7201 sayılı Tebligat Kanunu değiştirilen 7/a maddesine göre PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sistem Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) olarak adlandırılır. ... Kanunun ilgili maddesi doğrultusunda gerçek kişilerin UETS sisteminden tebligat adresi alması zorunlu değil, isteğe bağlıdır.

E-tebligat kimler için zorunlu?

Ticari, zirai ve mesleki kazancı olanlar ile kurumlar vergisine tabi mükellefler e-tebligat kullanmak zorundadır. Vergi mükellefi olmayan çiftçiler ve diğer vergisel yükümlülükleri olanlar ise dilerlerse gönüllülük esasına dayalı olarak e-tebligata geçebilir, herhangi bir e-tebligat zorunluluğu bulunmamaktadır.

2 haftalık cevap süresi ne zaman başlar?

Davalının iki hafta içinde davaya cevap verebileceği tebliğ zarfında gösterilir.” Hükümde açıkça belirtildiği üzere cevap dilekçesi verme süresi tebliğden itibaren iki haftadır. İki haftalık süre hesaplanırken dava dilekçesinin tebliğ edildiği güne iki hafta sonra karşılık gelen güne bakılır.

Cep telefonu ile tebligat olur mu?

Elektronik tebligatın yapıldığına dair sistemde kayıtlı telefon numarasına veya e-posta adresine bildirim yapılacaktır. PTT tarafından yapılacak bu bildirim ücretsizdir. Elektronik tebligatın yapılmasına rağmen sistemden kaynaklanan arızalar nedeniyle bildirimin gelmemiş olması mazeret olarak sayılmamaktadır.