Karara çıkmış hukuk davası ne zaman sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Karara çıkmış hukuk davası ne zaman sonuçlanır?
  2. E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
  3. Karara çıkmış dosya nasıl öğrenilir?
  4. Karara çıkmış dosya istinafa gider mi?
  5. Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?
  6. Istinaf mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?
  7. E devlette gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  8. Yakalama kararı nereden öğrenilir?
  9. Istinafta olan dosya karara çıkmış ne demek?
  10. Gerekçeli karar kesin karar mıdır?
  11. Gerekçeli karar nasıl kesinleşir?
  12. Istinaf süreci nasıl işler?
  13. Dava dosyası gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  14. Gerekçeli karar yazıldı ne anlama gelir?
  15. Yakalama kararı e devlette görünür mu?
  16. GBT mi nasıl öğrenirim?

Karara çıkmış hukuk davası ne zaman sonuçlanır?

Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.

E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?

Karara çıkmış dosya, sonuçlanmış bir dosyadır. Karı verilen bir dosyada gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde bu süre bir aydır.

Karara çıkmış dosya nasıl öğrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Karara çıkmış dosya istinafa gider mi?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir. İstinaf yoluna başvurulması halinde dosya durumu istinafta olarak görünür.

Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?

Taraflardan biri ya da her ikisi tebliğ edilen gerekçeli karara ilişkin iki haftalık süre içerisinde hiçbir işlem yapmazlarsa: iki haftalık sürenin dolmasından sonra mahkemece kararın kanun yollarına götürülmediğinden kesinleşme yapılması gerekir. Karar bu şekilde kesinleşir.

Istinaf mahkemesi kararı ne zaman kesinleşir?

İstinaf Mahkemeleri'nde dosyaların kesinleşme süresi 15-20 gün.

E devlette gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli karar yazıldı ne demek e-devlet : E-devlet üzerinde gerekçeli karar yazıldı yazısı var ise, bir önceki paragrafta belirtiğimiz gibi hakkınızda karar verilmiş demektir.

Yakalama kararı nereden öğrenilir?

Yakalama Kararı veya Emri Nasıl Öğrenilir? Mahkemede süren bir yargılama söz konusu ise, kişi hakkında yakalama kararı bulunup bulunmadığı, ilgili mahkeme dosyasının incelenmesiyle anlaşılabilir. Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler.

Istinafta olan dosya karara çıkmış ne demek?

Istinaf mahkemesi karara çıkmış ne demek? Kararın istinaf edilmemesi veya kesin kararlardan olması halinde kararın icrasını sağlayabilirsiniz. Karara çıkmış dosya, zaten sonuçlanmış dosyadır.

Gerekçeli karar kesin karar mıdır?

Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür. Gerekçeli kararın kesinleşmesiyle, kararın hüküm fıkrasına uygun bir şekilde infaz edilmesi gerekir.

Gerekçeli karar nasıl kesinleşir?

1-) Hukuk mahkemelerinde; kararın kesinleşmesi için taraflara tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan herhangi birisinin isteği üzerine karar taraflara tebliğ edilir ve bu tebliğ tarihinden itibaren temyiz süresi işlemeye başlamaktadır.

Istinaf süreci nasıl işler?

İstinaf, ilk derece mahkemesi kararının hem hukukî yönden hem de vakıalar ve olaylar (deliller) yönünden incelenmesidir. İstinaf yoluna başvurulduğuna, Bölge Adliye Mahkemesi, “istinaf incelemesi” yaparak ilk derece mahkemesini kararını denetler ve yeniden karar verir.

Dava dosyası gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Gerekçeli karar yazıldı demek davaya bakan hakimin mahkeme içinde taraflara tefhim etmiş olduğu hükmün fırkasına “ hangi hukuksal nedenlere” bağlı olarak ulaştığını göstermektedir. Kısa kararın gerekçeyle birlikte yazıldığını ifade etmektedir.

Gerekçeli karar yazıldı ne anlama gelir?

Gerekçeli karar, mahkemelerin yargılamanın konusu iddia ve savunmayı, vakıa, delil ve talepleri değerlendirerek hangi yasal nedenlerle hüküm kurduğunu açıklamak üzere yazdığı kararıdır. ... Mahkemeler, kararlarını somut ve açık bir şekilde gerekçelendirmek zorundadırlar.

Yakalama kararı e devlette görünür mu?

Yakalama kararı, e-devlette görünmez. Ancak, e-devlet şifresiyle girilen UYAP vatandaş portalında mahkeme dosyalarının içine girilerek yargılanan kişi hakkında yakalama kararı olup olmadığı görülebilir.

GBT mi nasıl öğrenirim?

Son zamanlarda vatandaşlar arasında sıklıkla kullanılan online resmi işlemler arasında yer alan e-Devlet Kapısı sistemi içinde de GBT sorgulaması yapılabilmektedir. Vatandaşlar kendi adli geçmişleri, genel kimlik bilgileri ve daha pek çok konudaki veri tabanını online platform üzerinden görüntüleyebilmektedir.