SGK primi nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. SGK primi nasıl ödenir?
  2. SGK ödemesi kredi kartı ile yapılır mı?
  3. Çalışanın sigortası nasıl ödenir?
  4. SGK yersiz ödeme nasıl ödenir?
  5. SGK yapılandırma borç nasıl ödenir?
  6. Sigorta ne zamana kadar yatar?
  7. Yersiz ödeme ne anlama gelir?
  8. Fazla ve yersiz ödeme nedir?

SGK primi nasıl ödenir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! ​SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

SGK ödemesi kredi kartı ile yapılır mı?

Kredi kartı kullanılabilir limitinin 0'ü kadar SGK prim ödeme işlemi yapılabilir. Düzenli ödeme talimatı verdiğiniz prim ödemelerinin gerçekleşmesi için, ödeme tarihinde kredi kartı kullanılabilir limitinin uygun olması gerekmektedir.

Çalışanın sigortası nasıl ödenir?

Sigorta prim ödemeleri Ziraat Bankası şubesinde, ATM'lerinden veya internet şubesinden özenilebilir. Prim alacakları, postaneler, Kurumun anlaşmalı olduğu bankalar veya katılım bankaları aracılığı ile ödenebilir.

SGK yersiz ödeme nasıl ödenir?

MADDE 13 – (1) Kurumca ilgililere fazla veya yersiz olarak yapıldığı tespit edilen ödemeler, ilgililerin Kurumdan alacaklarından mahsup edilmek, gelir ve aylıklarından kesinti yapılmak suretiyle tahsil edilir. Kurumdan her hangi bir alacağının bulunmaması hâlinde, genel hükümlere göre tahsil edilir.

SGK yapılandırma borç nasıl ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

Sigorta ne zamana kadar yatar?

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

Yersiz ödeme ne anlama gelir?

Yersiz ödeme kavramı, Kurum'un sosyal sigorta yardımlarına hak kazanma konusunda yanılgılı değerlendirmeleri nedeniyle, hak sahibi olmayan kişilere yaptığı her tür ödemeyi ifade eder.

Fazla ve yersiz ödeme nedir?

Fazla ve yersiz ödemeyi; Sosyal Güvenlik Kurumunca işverenlere, sigortalılara, isteğe bağlı sigortalılara, gelir veya aylık almakta olanlara ve bunların hak sahiplerine, genel sağlık sigortalılarına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere, fazla veya yersiz olarak yapıldığı tespit edilen Kanun kapsamındaki her ...