SGK Prim Ödeme işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK Prim Ödeme işlemi nasıl yapılır?
  2. SGK borç yapılandırma ne zaman?
  3. Bağ-Kur ödemeleri ne zaman yapılır?
  4. Bağ-Kur ihya ödenmezse ne olur?

SGK Prim Ödeme işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! ​SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

SGK borç yapılandırma ne zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

Bağ-Kur ödemeleri ne zaman yapılır?

Her ayın prim borcunu sonraki ayın sonuna kadar ödemeniz gerekiyor. Yani sonraki ayın sonuna kadar bu borç cari borç olarak ödenir. Sonraki ayın sonundan yani son ödeme tarihinden sonra ödenmesi halinde ise bağ-kur 4b geçmiş dönem menüsünden ödenir.

Bağ-Kur ihya ödenmezse ne olur?

İhya hakkından köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar (esnaf) ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar yararlanabilecek. 'den önceki borçlar, yasa Resmi Gazete'de çıkıp yürürlüğe girdikten itibaren 4 ay içinde yapılandırılmaz ve ödenmezse bu süreler otomatik ...