Bursluluk sınavı başvuruları bitti mi?

İçindekiler:

  1. Bursluluk sınavı başvuruları bitti mi?
  2. Bursluluk sınavı için nereye başvurulur?
  3. Bursluluğu kazandığımı nasıl öğrenebilirim?
  4. Bursluluk parası kartı nasıl alınır?
  5. 2020 bursları ne zaman verilecek?

Bursluluk sınavı başvuruları bitti mi?

Ek 1 formundaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekiyor. Eski adıyla PYBS yeni adıyla İOKBS olan bursluluk sınavı başvurularında süre 26 Şubat'ta sona erecek. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek.

Bursluluk sınavı için nereye başvurulur?

BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Sınav başvuruları, 8-26 Şubat'ta alınacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. Başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecektir.

Bursluluğu kazandığımı nasıl öğrenebilirim?

İOKSB sonuçları MEB'e bağlı olan https://odsgm.meb.gov.tr/ adresi üzerinden öğreniliyor. İşte, ODSGM üzerinden bursluluk sınavı sonucu öğrenme hakkında bilgiler. Bursluluk sınav sonucu http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildi.

Bursluluk parası kartı nasıl alınır?

2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Bursluluk sınavını kazanan öğrenciler aylık burs ücretlerini Ön Ödemeli PTTKart ile alabilmektedirler. İOKBS sınavıyla burs kazanan öğrenciler PTTKart Ön Ödemeli kartlarını PTT iş yerlerine Kimlik kartları ve fotokopisi ile başvurarak elden teslim alabilirler.

2020 bursları ne zaman verilecek?

KYK BURSLARI NE ZAMAN VERİLECEK? 11 Aralık 2020 tarihi saat 23.