Kıdem tazminatı gün hesabı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kıdem tazminatı gün hesabı nasıl yapılır?
  2. Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?
  3. İşçi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?
  4. Yıllık kıdem tazminatı ne kadar 2021?

Kıdem tazminatı gün hesabı nasıl yapılır?

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Kıdem Tazminatı hesaplanırken, her geçen yıl için 30 günlük brüt tutar hesaba katılır. Kıdem tazminatı hesaplanırken işçinin son ay aldığı ücret üzerinden hesaplama yapılır.

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı çalışanın, çalıştığı süreye göre belirlenmektedir. Şöyle ki Çalışanın çalıştığı toplam yıl sayısı ile aldığı son brüt ücret (yol, yemek ve diğer yan ödemelerle birlikte) çarpılır. Tam yıl sürenin dışında kalan sürenin toplam gün sayısı belirlenir ve günlük brüt ücretle çarpılır.

İşçi kendi isteğiyle işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir mi?

Genel kurala göre istifa eden (İş sözleşmesini İş Kanunu'na uygun biçimde süreli fesih yoluyla fesheden) işçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi mümkün değildir. Bir başka deyişle hiçbir gerekçe belirtmeden istifa eden işçi kıdem tazminatı alamaz.

Yıllık kıdem tazminatı ne kadar 2021?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 07.07.2021 tarihinde yayımlanan 2021 Yılı Temmuz Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge'ye göre; 01.07.2021 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 8.284,51 TL olarak belirlenmiştir.