Aile hekimliği kaç yıl?

İçindekiler:

  1. Aile hekimliği kaç yıl?
  2. Aile hekimi nerede çalışır?
  3. Bordroya nasıl bakılır?
  4. Aile hekimi atanır mı?
  5. Aile hekimi olmak için tusa girmek gerekir mi?
  6. Sağlık ocaklarında çalışan doktorların maaşları ne kadar?
  7. Aile hekimliğinde çalışan hemşire ne kadar maaş alıyor?
  8. Aile hekimi ne kadar maaş alır 2020?
  9. Sağlık ocağı doktoru olmak için ne yapmak gerekir?
  10. Maaş bordrosunu nereden alınır?
  11. Aile hekimi tayin isteyebilir mi?

Aile hekimliği kaç yıl?

Ülkemizde 1985 yılından bu yana yapılmakta olan aile hekimliği uzmanlık eğitimi 3 yıl sürelidir. 2010 yılında yapılan yasal düzenleme ile zorunlu rotasyon süresi 18 aya indirilmiş ve aile hekimliği uygulama eğitimine yer açılmıştır.

Aile hekimi nerede çalışır?

Yönetmeliğe göre nerelerde yetkilendirilmiş aile hekimliği hizmeti verilir? Bakanlık dışında birinci basamak sağlık hizmeti veren; üniversiteler, askeri birlikler, hastaneler, kurum ve işyerlerinde yetkilendirilmiş aile hekimliği hizmeti verilebilir.

Bordroya nasıl bakılır?

Öncelikle e-Devlet için https://www.turkiye.gov.tr/ adresine tıklayın. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, e-Hizmetler kısmından, e-Bordro yazarak, çıkan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti sekmesine tıklayın. Maaş bordronuz karşınıza çıkacaktır.

Aile hekimi atanır mı?

Boşalan veya yeni açılan aile hekimliği pozisyonuna, birinci alt grubun hizmet puanı en yüksek olan personelden başlamak üzere kabul eden uzman tabip veya tabibin ataması gerçekleştirilir. Açıktan atama yapılabilmesi için bütçe imkânlarının uygun olması, Bakanlığın önerisi ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü şarttır.

Aile hekimi olmak için tusa girmek gerekir mi?

Bu eğitime girmek için adaydan TUS'ta minimum puan şartı olarak; sözleşmeli aile hekimleri için ÖSYM tarafından TUS Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT)'nden, 1 ağırlık katsayısı kullanılarak KTBT standart puanından hesaplanacak bir puandan 40 puan almak gerekecek.

Sağlık ocaklarında çalışan doktorların maaşları ne kadar?

Aile hekimi maaşları 20201 senesinde aile hekiminin memurluk kıdemine ve meslekteki deneyimine bağlı olarak değişen tutarlarda verilir. Göreve yeni başlayan bir aile hekimi 5.500 TL maaş alırken, meslekte 25 yılın üzerinde görev alanlar 20 bin TL'ye kadar maaş ödemesi alırlar.

Aile hekimliğinde çalışan hemşire ne kadar maaş alıyor?

D/KHizmet Yılı2020 Ocak Ayı Hemşire ve Ebe Maaşı
1/1185.138 TL
2/3175.048 TL
2/2165.040 TL
2/1155.032 TL
24 satır daha

Aile hekimi ne kadar maaş alır 2020?

Aile hekimlerinin maaşları; evli, bekar olmalarına ve çocuk sayısı gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. 2020 yılındaki aile hekimi için güncel maaş aralığı 5.500-TL ile 7.500-TL arasında bulunmaktadır.

Sağlık ocağı doktoru olmak için ne yapmak gerekir?

Nasıl Aile Hekimi Olunur?
  1. Üniversitelerin tıp bölümünden mezun olarak pratisyen hekim ünvanını kazanan kişilerin, aile hekimliği eğitim programını tamamlayarak 'Aile Hekimi Sertifikası' almaları gerekmektedir,
  2. Üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı olan Aile Hekimliği Anabilim dalını bitirmek,
Daha fazla öğe...

Maaş bordrosunu nereden alınır?

Kamu kuruluşlarında çalışan vatandaşlar maaş bilgilerini Maliye Bakanlığının maliye kuruluşlarından alabilirler. Özel bir firmada çalışan kişiler de aynı biçimde çalışmış oldukları işe göre bir maaş alırlar. Özel firmada çalışan kişiler ise maaş bordrolarını çalıştıkları iş yerlerinden alabilirler.

Aile hekimi tayin isteyebilir mi?

Aile hekimi naklen atanma talebinde bulunabilir. Bu halde yine hizmet puanına göre sıralanır: Boşalan veya yeni açılan aile hekimliği pozisyonuna, birinci alt grubun hizmet puanı en yüksek olan personelden başlamak üzere kabul eden uzman tabip veya tabibin ataması gerçekleştirilir.