Tapu Sorgulama nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. Tapu Sorgulama nereden yapılır?
  2. Arsa tapusu nasıl araştırılır?
  3. Tapu kayıtlarına nasıl ulaşılır?
  4. Arsa ortaklarını nasıl öğrenirim?
  5. Eski tapulara nasıl ulaşılır?

Tapu Sorgulama nereden yapılır?

İnternetten tapu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Üstelik bu bilgiler isteyen herkes tarafından görüntülenebilmektedir. e-Devlet üzerinden tapu sorgulaması yapmak isteyenlerin ilgili bağlantıya göz atması yeterlidir.

Arsa tapusu nasıl araştırılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.

Tapu kayıtlarına nasıl ulaşılır?

e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...

Arsa ortaklarını nasıl öğrenirim?

Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle veya tek başına gidip sorgulama yaptırması iyi olur.

Eski tapulara nasıl ulaşılır?

Taşınmaz sahibinin ismine göre Tapu ve Kadastro Bilgi Sisteminden (Takbis) her hangi bir tapu dairesine başvurarak Türkiye çapında arama yaptırabilirsiniz. Taşınmaz sahibinin adına halen kayıtlı (yani henüz kimseye devredilmemiş) bir yer varsa hemen bilgisayarda çıkacaktır.