Kardelen çiçeği nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Kardelen çiçeği nerede bulunur?
  2. Kardelen Çiçeği evde yetişir mi?
  3. Kardelen çiçeği hangi ayda çıkar?
  4. Kardelen Kürt ismi mi?
  5. Kardelen çiçeği nasıl çoğalır?
  6. Kardelen çiçeği soğanı ne zaman ekilir?
  7. Kışın balkon çiçekleri nasıl korunur?

Kardelen çiçeği nerede bulunur?

Kardelenin Anadolu' da bir kaç türü yetişir bunlardan bazıları galanthus nivalis, glanthus elwesii, galantus latifolius'dur. Şimdilerde ise ülkemizde kuzey ve doğu Anadolu'da yetişen Kardelen Çiçeği, karlı günlerde de çiçek açtığı için baharı müjdeleyen ve yılın ilk açan çiçeği olarak kabul görür.

Kardelen Çiçeği evde yetişir mi?

Kardelen çiçeği, doğrudan güneş almayan, ışığını dolaylı yoldan alan bir odada yetişir. Nemli ortamları çok seven kardelen; Marmara, Türkiye'nin kuzey kısımlarında ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde rahatlıkça yetiştirilebilir.

Kardelen çiçeği hangi ayda çıkar?

Daha karlar yerde iken açması ile meşhur olan Kardelen çiçeği eksi 15 derecelere kadar açan çiçeğini muhafaza ettiği bilinmektedir. Kardelen çiçeği ocak aylarında açabilen ve açan çiçeğini mart ayına kadar muhafaza eden bir çiçek türüdür.

Kardelen Kürt ismi mi?

Kardelen “Baharın müjdecisi bir çiçek.” anlamına gelmektedir. Kökeni Türkçe'dir. Kardelen Nur yanına isim olarak konulabilir.

Kardelen çiçeği nasıl çoğalır?

* Kardelen bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. *Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan kardelen en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Kardelen çiçeği soğanı ne zaman ekilir?

Soğanları toprakta 10-15 cm. derinliğe ve 10'ar cm. aralıklarla ekilir. Kardelen çiçeği bitkisinin çiçeklenme dönemi bittikten sonra, ilkbaharda toprağın altında çoğalmış soğanları sökülerek ve değişik yerlere ekilerek bitki çoğaltılabilir.

Kışın balkon çiçekleri nasıl korunur?

Kışın Çiçek Donması Nasıl Önlenir?

  1. Bitkiniz ufak ise çöp poşeti geçirmeniz dondan korumanıza yardımcı olur.
  2. Gazete kağıdı ile sarararak dondan kurtarabilirsiniz. Yağmurlu havada tavsiye edilmez.
  3. Alüminyum folyoya sararak dondan kurtarabilirsiniz.
  4. Bitkilerinize yetecek kadar tünel sera ile dondan rahatlıkla koruyabilirsiniz.