Kolay işverenlik SGK bildirgesi nasil verilir?

İçindekiler:

  1. Kolay işverenlik SGK bildirgesi nasil verilir?
  2. Kolay işverenlik bildirge ne zaman verilir?
  3. Kolay Işverenliğe nasıl geçilir?
  4. Kolay Işverenliğe kimler girebilir?

Kolay işverenlik SGK bildirgesi nasil verilir?

1- https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi uygulama adresinden giriş yapılarak kullanıcı adı, şifresi ve güvenlik anahtarı girilir. 2- Kolay İşverenlik - Beyan Giriş/Teşvik Tanımlama İşlemleri bölümünden beyan girişi yapılan sigortalılar için teşvik tanımlama işlemleri yapılır.

Kolay işverenlik bildirge ne zaman verilir?

Kolay işverenlik kapsamında konut kapıcılığı işyerlerindeki sigortalıların işe giriş bildirgeleri ile ilk işyeri tesciline ilişkin işyeri bildirgesi sigortalının çalışmaya başlayacağı ayın sonuna kadar Kuruma gönderilecektir."

Kolay Işverenliğe nasıl geçilir?

Kolay işverenlik kapsamında işyeri tescil edilmek isteniyorsa kolay işverenliğin “EVET” olarak seçilmesi gerekmekte olup, “HAYIR” seçen işverenlerce de sigortalı işe giriş bildirgelerinin sisteme kaydedilmesinden sonra http://e.sgk.gov.tr/ adresinden İŞVEREN- İşveren Sistemi-Kolay İşverenlik adresinden kolay ...

Kolay Işverenliğe kimler girebilir?

Konut kapıcılığı (Apartman Yönetimi) olarak tescil edilen ve edilecek olan işyeri işverenleri, e-Sigorta kullanıcı kodu ve şifresiyle girecekleri işveren sisteminde bulunan kolay işverenlik ekranında yapacakları işlemler vasıtasıyla kolay işverenlik kapsamına alınmaktadır.