Hashaslı irmik tatlısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hashaslı irmik tatlısı nasıl yapılır?
  2. Tatlılarda hangi haşhaş kullanılır?
  3. Mavi haşhaş hangi yemeklerde kullanılır?
  4. Haşhaştan neler elde edilir?

Hashaslı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Derin bir kap içinde yumurta ve şekeri bir mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin. Haşhaş ve irmiği de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzemeler birleşinceye dek düşün ayarda mikserle veya bir spatulayla karıştırın.

Tatlılarda hangi haşhaş kullanılır?

Haşhaşlı irmik tatlısı: Herkesin severek yediği irmik tatlısı birde hamuruna katılan mavi haşhaş tohumları ile denenmeli. İrmik tatlısına oldukça yakışan mavi haşhaş tohumları tadına bakanların damağında unutamayacakları bir lezzet bırakır.

Mavi haşhaş hangi yemeklerde kullanılır?

Bilinenin aksine mavi haşhaş yemeklerde tüketilebilen bir çeşit baharat türüdür. Mavi haşhaş Nerelerde Kullanılır? Genellikle hamur işlerinde, pasta, poğaça vb. ürünlerde kullanabilirsiniz.

Haşhaştan neler elde edilir?

Bunlar afyon türevleri olan; morfin, kodein, narkotin, papaverin gibi uyuşturucu olarak ve tıpta da ağrı kesici ve uyku verici kullanım alanı olan maddelerdir. Birleşmiş Milletler denetiminde yasal ana üretici olarak Türkiye, Hindistan, Avustralya, Fransa, İspanya, Macaristan'da haşhaş ekimi yapılmaktadır.