Kedinin kuyruğunu sallaması ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Kedinin kuyruğunu sallaması ne anlama gelir?
  2. Bir kedinin tuvaleti geldiğini nasıl anlarız?
  3. Kedilerin göz kırpması ne anlama gelir?
  4. Kedi Mırıldaması neden olur?
  5. Kedi normal tuvalete nasıl alışır?
  6. Kedi alaturka tuvalete nasıl alıştırılır?

Kedinin kuyruğunu sallaması ne anlama gelir?

Kedilerde kuyruk sallama birçok farklı durumun sonucunda sergilenen bir davranış olarak karşımıza çıkabilir. Aşağı yukarı doğru sallanan bir kuyruk çoğunlukla minik dostunuzun size birazcık kırgın, az da olsa kızgın olduğu anlamına gelebilir.

Bir kedinin tuvaleti geldiğini nasıl anlarız?

Kedilerin tuvaletleri geldiği zaman nasıl anlaşılacağı kişilerce merak edilen bir bilgidir. Kediler tuvaletleri geldiği zaman daha önce tuvalet yaptığı alanlara yönelir. Kendi tuvaletinin kokusunu alırsa, tekrar aynı bölgeye tuvaletini yapar.

Kedilerin göz kırpması ne anlama gelir?

Biliyorsunuz ki kediler tetikte olduklarında göz kırpmadan etrafı izlerler. Yani kedinize gülümsemek ve yavaşça göz kırpmak, onun yanında güvende ve mutlu hissettiğiniz söylemek için harika bir yol!

Kedi Mırıldaması neden olur?

Herkesin bildiği gibi, mırlayan bir yavru kedi mutludur. Yeni doğmuş bir yavru kedi rahat ve güvende olduğunu anlatmak için mırlar. Mırlama bir memnuniyet göstergesidir ve akıllı bir yavru kedi daha fazla okşanmak için bu sesi kullanır. Ve şüphesiz onu memnun etmekten çok keyif alacaksınız!

Kedi normal tuvalete nasıl alışır?

Onun izlediği yöntem şöyle: Kedinin itaat durumuna göre, kum kabını günden güne banyoya doğru yaklaştırmaya başlıyorsunuz. Sizin kap, zaten banyodaysa şanslısınız. Kabı en son tuvaletin yanına kadar getirmeniz gerekiyor. Böylece kedi klozetin kendisine alışmış oluyor.

Kedi alaturka tuvalete nasıl alıştırılır?

Kedinizin tuvaletini kuma yapmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz en basit yöntem dışarıya yaptığı bir kakayı alarak kumun içerisine koymanızdır. Ardından kedinizi gözlemlemeye başlayın. Kediler tuvaletini yapmadan önce tuvaletini yapacakları yeri koklar. Ardından patileri ile eşeleme hareketleri yapabilir.