Kosgep girişimci belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Kosgep girişimci belgesi nasıl alınır?
  2. Ileri girişimcilik sertifikası ne işe yarar?
  3. KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Sertifikası kaç yıl geçerli?
  4. Online girişimcilik Eğitimi kaç bölüm?
  5. Şahıs Şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?
  6. Ileri Girişimci Destek Programından kimler yararlanabilir?
  7. Ileri girişimcilik destek ne kadar?
  8. KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Belgesi ne işe yarar?
  9. Girişimcilik Belgesi Nedir?
  10. Kosgeb Girişimcilik Eğitimi kaç puan almak gerekir?
  11. Kosgeb geleneksel girişimcilik eğitimi kaç bölümden oluşur?
  12. Girişimci Desteği Nasıl Alınır?
  13. KOSGEB Girişimcilik Desteği kimler alabilir?
  14. KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?
  15. Kosgeb ileri girişimci destek programı ile kaç Tl'ye kadar destek almak mümkündür?
  16. Ileri girişimci Destek Programı kapsamında kaç kalem destek mevcuttur?
  17. KOSGEB ileri girişimci destek programı ile kaç Tl'ye kadar destek almak mümkündür?
  18. Halk eğitim girişimcilik belgesi ne işe yarar?

Kosgep girişimci belgesi nasıl alınır?

https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giriş yapınız.
  1. Sağ üst taraftan giriş yap deyiniz.
  2. Açılan pencereden e-devlet ile giriş deyiniz.
  3. E-devlet ile sisteme giriş işlemini gerçekleştirin.
  4. Aşağıda ” Öne Çıkan Eğitimler ” bölümünden hangi eğitimi almak istiyorsanız (NACE KODUNUZA GÖRE) ” Eğitime Başla ” deyiniz.
Daha fazla öğe...

Ileri girişimcilik sertifikası ne işe yarar?

Bu belge girişimcilerin KOSGEB üzerinden alacağı hibe başvuruları için şart koşulmakta. Bu belge ile kurum bir bakıma, girişimciye verilecek hibe olanaklarının gerçekten doğru bir şekilde değerlendirilmesini amaçlamakta.

KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Sertifikası kaç yıl geçerli?

Yüz yüze eğitim sonucunda alınan katılım belgeleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak. KOSGEB, 2010 yılında başladığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri aracılığıyla yaklaşık bir buçuk milyon girişimci adayına eğitim vererek katılım belgesi sahibi yaptı.

Online girişimcilik Eğitimi kaç bölüm?

İleri Girişimci Adayları toplamda 16 dersten faydalanacak. Girişimci adayları ayrıca, bu 16 dersin bölümler halinde anlatıldığı KOSGEB Girişimcilik El Kitabı'na da e-Akademi üzerinden ulaşabilecek.

Şahıs Şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?

Program kapsamında girişimciler, şirket kuruluşu, performans dönemi destekleri sunmaktadır. Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.

Ileri Girişimci Destek Programından kimler yararlanabilir?

Bu programa İleri Girişimci Eğitimini tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu ve KOSGEB tarafından belirlenen İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.

Ileri girişimcilik destek ne kadar?

Destek, kurul kararının ardından 2 yıl boyunca sağlanır. Kuruluş desteği kapsamında gerçek kişi olarak kurulmuş işletmelere 5.000 TL, sermaye şirketi olarak kurulmuş işletmelere 10.000 TL geri ödemesiz destek sunulur. Performans desteği prim gün sayısına göre hesaplanan bir destektir.

KOSGEB Uygulamalı girişimcilik Belgesi ne işe yarar?

Bu belge girişimcilerin KOSGEB üzerinden alacağı hibe başvuruları için şart koşulmakta. Bu belge ile kurum bir bakıma, girişimciye verilecek hibe olanaklarının gerçekten doğru bir şekilde değerlendirilmesini amaçlamakta.

Girişimcilik Belgesi Nedir?

Girişimcilik belgesi KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimi sonucunda katılımcılara verilen sertifikadır. Hali hazırda bir işi bulunan ya da yeni bir iş kuracak olan kişilerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için bu sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.

Kosgeb Girişimcilik Eğitimi kaç puan almak gerekir?

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınav sonucu KOSGEB İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yazılı olarak duyurulur. - Giriş sınavı puanı, yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasıdır.

Kosgeb geleneksel girişimcilik eğitimi kaç bölümden oluşur?

MADDE 5- (1) Girişimcilik Eğitimi, Geleneksel Girişimci Eğitimi ve İleri Girişimci Eğitimi olmak üzere iki ayrı eğitimden oluşur.

Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

Kosgeb hibe desteği alabilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir:
  1. Kosgeb sistemine kayıt yaptırmak.
  2. Kursa katılmak ve sertifika almak.
  3. İş yeri projenizin hazır olması.
  4. Hibe programına başvuru yapmanız.

KOSGEB Girişimcilik Desteği kimler alabilir?

KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 60.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor.

KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?

KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmanız gerekir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almalısınız. Başvuru sonrasında size verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projenizi sunmanız gerekmekte siniz.

Kosgeb ileri girişimci destek programı ile kaç Tl'ye kadar destek almak mümkündür?

MADDE 7- (1) Performans desteği kapsamında geri ödemesiz olarak, destek programının uygulama esaslarında belirlenen kriterlere göre 40.000 TL'ye kadar, ayrıca girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda ilave 10.000 TL'ye kadar olmak üzere en fazla 50.000 TL'ye kadar destek sağlanır.

Ileri girişimci Destek Programı kapsamında kaç kalem destek mevcuttur?

Birinci dönemde toplam prim gün sayısı 180-539 olanlar için (1-2 personel) 5.0-1079 olanlar için (3-4personel) 10.0 ve üstü olanlar için (4+ personel) 20.000 TL destek sağlanır.

KOSGEB ileri girişimci destek programı ile kaç Tl'ye kadar destek almak mümkündür?

MADDE 7- (1) Performans desteği kapsamında geri ödemesiz olarak, destek programının uygulama esaslarında belirlenen kriterlere göre 40.000 TL'ye kadar, ayrıca girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda ilave 10.000 TL'ye kadar olmak üzere en fazla 50.000 TL'ye kadar destek sağlanır.

Halk eğitim girişimcilik belgesi ne işe yarar?

Girişimcilik eğitimi bireylerin İşletme , finansman , pazarlama , reklam , satış , iş hukuku , kariyer gelişimi ve iş kurma becerilerini geliştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir eğitim ve sertifika programıdır.