Liman Puantörü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Liman Puantörü ne iş yapar?
  2. Lojistik Puantör ne iş yapar?
  3. Liman Puantör maaşı ne kadar?
  4. Baş Puantör nedir?
  5. Liman işçisi ne iş yapar?
  6. Liman Puantör nasıl olunur?
  7. Liman saha elemanı ne iş yapar?
  8. 4416.03 meslek kodu nedir?
  9. Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları ne iş yapar?
  10. Liman neye yarar?
  11. Limanlarda puantaj nedir?
  12. SGK meslek kodu ne işe yarar?
  13. Deniz ve liman işletmeciliği ne kadar maaş alıyor?
  14. 2 yıllık deniz ve liman işletmeciliği mezunu ne iş yapar?
  15. Liman kavramı nedir?
  16. Kapı gemi Puantörü nedir?
  17. Puantör kime denir?
  18. 8331.02 meslek kodu ne demek?

Liman Puantörü ne iş yapar?

Liman Operasyon Elemanı (Puantör) (Seviye 3); operasyon yöneticisinin gözetiminde, sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite standartları ile mevzuatlara, uluslararası kurallara, talimatlarına uygun olarak bir liman postasının hazırlıklarına ve yük elleçleme işlemlerine nezaret eden, bu elleçleme işlemlerinin ...

Lojistik Puantör ne iş yapar?

Liman, gümrüklü sahalar, serbest bölge, antrepo ve diğer faaliyet sahaları içinde günlük programa göre yapılan işlerde; muayene, tespit, muhafaza, teslim, bekleme, rezerve, manifesto fazlası veya noksanlığı ile ilgili evrakları tanzim ve takip eden, işlerin duraksamadan yürütülmesi için yükleme boşaltma postasını sevk ...

Liman Puantör maaşı ne kadar?

Ortalama maaşları ise TL ile 6 bin TL arasında değişir. Özel sektörde her pozisyon ve meslekte maaşlar başlangıçta düşüktür. Puantör mesleği için de maaşlar başlangıçta düşükken deneyim ve tecrübeye göre ücretler artar. 2020-2021 özel sektörde puantör maaşı en düşük TL ile 3 bin TL arasındadır.

Baş Puantör nedir?

Limanlarda gemilerin yükleme boşaltma işlemlerini uygun ekip, uygun usul ve echize ve koruyucu malzemelerde yapılıp yapılmadığını kontrol eden, limanlarda gemi konteyneri numaralandırması yapan kişidir.

Liman işçisi ne iş yapar?

Liman operasyon elemanı; görev aldığı limanda elleçleme adı verilen, yükleme ve boşaltım işlemlerini denetler. Elleçleme işlemlerinin kayıtlarını tutar ve kontrollerini gerçekleştirir.

Liman Puantör nasıl olunur?

Puantör Nasıl Olunur? Olma Şartları
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Sağlıklı olmak.
  3. Suç sicili temiz olmak.
  4. Vardiyalı çalışabilmek.
  5. En az ilköğretim mezunu olmak.
  6. Tercihen askerliğini yapmış olmak ve üniversite mezunu olmak.
  7. Kamu için KPSS'den gerekli puanı almak.

Liman saha elemanı ne iş yapar?

Liman operasyon elemanı; görev aldığı limanda elleçleme adı verilen, yükleme ve boşaltım işlemlerini denetler. Elleçleme işlemlerinin kayıtlarını tutar ve kontrollerini gerçekleştirir.

4416.03 meslek kodu nedir?

ISCO-08 Kod sınıflandırmasına göre Puantör Meslek Kodu 4416.03 olarak belirlenmiştir.

Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları ne iş yapar?

Deniz ve liman işletmeciliği mezunları, gemilerin yola elverişli olup olmadığını araştırmaktan ve İstenen; yakıt, su ve kumanyayı satın almaktan sorumludur. Geminin taşımacılığıyla ilgili gerekli her düzenlemeyi yapar ve güverte zabiti olarak ta çalışabilir.

Liman neye yarar?

Liman; gemi, tekne gibi deniz araçlarının park yeri, gemilerin kargolarını boşaltıp yüklediği ticaret merkezi, vinç barındıran ve genellikle gümrük de bulunduran mekanlardır. ... Yapı olarak ise limanlar doğal koylarda veya dalgakıranla korunan kıyılardakiler, akarsu ve göl limanlarıdır.

Limanlarda puantaj nedir?

Meslek Tanımı Nedir? Liman faaliyet sahası içinde günlük programa göre yapılan işlerde; muayene, tespit, muhafaza, teslim, bekleme, rezerve, manifesto fazlası veya noksanlığı ile ilgili evrakları tanzim ve takip eden, işlerin duraksamadan yürütülmesi için yükleme boşaltma postasını sevk ve idare eden kişidir.

SGK meslek kodu ne işe yarar?

Çalışanın mesleği ne olursa olsun hak kazandığı asıl maaşın işveren tarafından gizlenerek SGK'ya asgari ücret üzerinden bildirim yapılmasını önleyebilmek için meslek kodu düzenlemesi yapılmıştır. Oluşturulan bu yasa ile birlikte her meslek bir koda sahip olur ve işçinin yaptığı işler SGK'ya bu kodlar ile bildirilir.

Deniz ve liman işletmeciliği ne kadar maaş alıyor?

Deniz ve Liman İşletmeciliği mezunları maaş aralığı 3500 TL ile 7000 TL arasındadır. Bir yıllık deneyime sahip deniz ve liman işletmeciliği personeli 3500 TL maaş alırken uluslararası alanda çalışan ve 2 yıllık deneyime sahip bir personel ortalama 7000 TL maaş almaktadır.

2 yıllık deniz ve liman işletmeciliği mezunu ne iş yapar?

Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurumlarda gemi taşımacılığı ile ilgili gereken bütün ayarlamaları yapar, gereken resmi belgeleri hazırlar, ticari malları teslim almak başlıca görevleri arasındadır.

Liman kavramı nedir?

Liman; gemi, tekne gibi deniz araçlarının park yeri, gemilerin kargolarını boşaltıp yüklediği ticaret merkezi, vinç barındıran ve genellikle gümrük de bulunduran mekanlardır.

Kapı gemi Puantörü nedir?

Liman faaliyet sahası içinde günlük programa göre yapılan işlerde; muayene, tespit, muhafaza, teslim, bekleme, rezerve, manifesto fazlası veya noksanlığı ile ilgili evrakları tanzim ve takip eden, işlerin duraksamadan yürütülmesi için yükleme boşaltma postasını sevk ve idare eden kişidir.

Puantör kime denir?

Bir işletmede personelin performansına dair verileri tutan meslek çalışanına puantör denir. ... Puantör, işletmede görev yapan çalışanların giriş-çıkış saatleri, fazla mesaileri, işe devam durumları ve çalışma saatleri gibi hususları takip eder.

8331.02 meslek kodu ne demek?

Şoför (Yolcu Taşıma) , Tır-Çekici Şoförü , Kalite Kontrolcü-Tekstil , meslek kodu ile diğer mesleklerin SGK ve İŞKUR tarafından kullanılan meslek kodlarına ( ISCO-08 ) ulaşabilirsiniz. ISCO-08 Kod sınıflandırmasına göre Şoför (Yolcu Taşıma) Meslek Kodu 8331.02 olarak belirlenmiştir.