10x50 dürbün ne demek?

İçindekiler:

  1. 10x50 dürbün ne demek?
  2. 7 * 50 dürbün ne demek?
  3. Bushnell dürbün ne malı?
  4. Barska dürbün ne malı?
  5. 10x25 dürbün ne demek?
  6. 3 9x32 dürbün ne demek?
  7. Dürbün ölçüleri ne anlama gelir?
  8. Dürbünün gücü ne demektir?
  9. Nikon dürbün kaç para?
  10. Dürbün nedir nasıl çalışır?
  11. Dürbün nedir kısaca tanımı?
  12. 4 * 20 dürbün ne demek?
  13. 4x20 dürbün ne kadar yakınlaştırır?
  14. Dürbünün ingilizcesi ne?
  15. Nikon dürbün nerenin malı?
  16. Uzay gözlemi için hangi dürbün?
  17. Dürbünün içinde ne var?
  18. Dürbün nedir nasıl kullanılır?
  19. Dürbün ne ise yarar?
  20. 6 24x50 dürbün ne demek?

10x50 dürbün ne demek?

"X" in sol kısmında yazan rakamlar kaç kat büyütme yapıldığını yazmaktadır. 10x50 dürbünde 10 kat büyütme yapılmaktadır. 20-100x70 dürbün zoom özelliklidir. O dürbünde kat arasında büyütme yapılmaktadır. "X" in sağ kısmında yazan rakamlar dürbündeki ön merceğinin çapını belirtmektedir.

7 * 50 dürbün ne demek?

Örneğin 7×50 bir dürbün, 7 kat büyütme gücüne, 50mm objektif açıklığına sahiptir. Zoom dürbünlerde ise 12-60 x 70 ,12 kat büyütmeden 60 kat büyütmeye kadar zoom yapma olanağı vardır. ... Büyütme gücü ve görüntü netliği açısından tatmin edici bir sonuç sağladığı için 7×30 günışığında en çok kullanılan dürbün tipidir.

Bushnell dürbün ne malı?

Bushnell tarafından kurulan Bushnell Corporation bünyesindeki dürbün, teleskop, el feneri, GPS cihazı, güneş gözlüğü, lazer mesafe bulucu, gece görüş cihazı gibi spor optik ürünler markasıdır. 2015 yılında Amerika merkezli Vista Outdoor Inc. çatısı altına girdi.

Barska dürbün ne malı?

Barska, 1994 yılında kurulan Barska Company bünyesinde üretilen tüfekskop, dürbün, teleskop, mikroskop, tripod ve monopod markasıdır. Barska ürünleri 40'tan fazla ülkede dağıtılmaktadır. Barska Company Amerika merkezlidir ve ürünlerini Amerika'da üretmektedir.

10x25 dürbün ne demek?

Kompakt (yaygın özellikler: 8 x 25, 10 x 25): Sırt çantasıyla taşımak için en hafif, en küçük dürbün seçeneğidir. Gündüz açık hava faaliyetleri sırasında çok iyi çalışır. Uzun kullanım süreleri sırasında daha az rahattır.

3 9x32 dürbün ne demek?

3-9x zoom aralığı ile süper netlik sağlamaktadır ( 3 ile 9 kat arası ayarlanabilir zoom özellikli ). 32 mm lik mercek çapı ile geniş bir görüntü ve rahat bir görünüm sunmaktadır ( Mercek çapı ne kadar büyük olursa görüş mesafesi o kadar geniş olur ve rahat bir gözlem sağlanmış olur ).

Dürbün ölçüleri ne anlama gelir?

Dürbünlerin üzerinde genelde 12×40, 10×50, 10×25, 8×42, 7×32, 10-22×50, 10-30×60 gibi sayılar görürüz. Bu sayılar dürbünlerin büyütme gücünü ve mercek çapını gösterir. Yani 10×50 demek 10 kat büyütme gücüne sahip 50mm mercek çapı olan dürbün demektir. ... Bazı dürbünler 16, 22 hatta 36 kat büyütme gücüne sahiptirler.

Dürbünün gücü ne demektir?

Büyültme Gücü Dürbünler 2 numarayla belirlenir. Aşağıda açıklandığı gibi, birincisi büyütme gücü, ikincisi ise öndeki lenslerin çapıdır. Örnek: 7 x 35 dürbünlerin büyültme gücü 7'dir. 7'lik büyültme gücü, bir nesnenin çıplak gözle gördüğünüzden 7 kat daha yakın görüneceği anlamına gelir.

Nikon dürbün kaç para?

tarihinde Cimri.com'da yer alan 43 Nikon Dürbünler modeli içerisinde en ucuz Nikon Dürbünler fiyatı 700.47 TL iken, en yüksek Nikon Dürbünler fiyatı 16149.05 TL olarak sitemizde yer alıyor.

Dürbün nedir nasıl çalışır?

Dürbün, temelde kullanıcılarına tek mercekli teleskoplardan daha gelişmiş bir derinlik ve mesafe hissi sağlamak için her biri kullanıcının tek gözüne gelecek şekilde yerleştirilmiş ve aynı noktayı göstermek üzere yanyana konumlandırılmış iki özdeş teleskoptan oluşan bir optik araçtır.

Dürbün nedir kısaca tanımı?

Dürbün, birbirinin aynı veya simetrik olan mercekler grubunun aynı noktaya odaklanacak şekilde yerleştirilerek gözlem yapacak kişinin her iki gözünü de kullanarak baktığında uzaktaki nesneleri yakındaymış gibi görmesine olanak veren cihazlara verilen genel addır.

4 * 20 dürbün ne demek?

Optima 4X20 Rifle Scope Dürbün Kırmalı Tek Saçma Havalı Tüfekler için gayet yeterli bir üründür. Baktığınız yeri 4 kere yaklaştırır. 20 ise merceğin çapını ifade eder. Özellikle havalı tüfekle atış yapmaya yeni başlamış gençlerin kullanımı için uygundur.

4x20 dürbün ne kadar yakınlaştırır?

Kırmalı Tek Saçma Havalı Tüfekler için gayet yeterli bir üründür. Baktığınız yeri 4 kere yaklaştırır. 20 ise merceğin çapını ifade eder.

Dürbünün ingilizcesi ne?

"dürbün" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 8 sonuç
Kategoriİngilizce
1Yaygın Kullanımbinoculars i.
General
2Genelfield glasses i.
3Genelglass i.
14 satır daha

Nikon dürbün nerenin malı?

Nikon Corporation (株式会社ニコン Kabushiki-gaisha Nikon) (Nikon ve Nikon Corp. olarak da bilinir) optik ekipmanlar ve görüntüleme cihazları alanında uzmanlaşmış Japonya merkezli çokuluslu bir anonim şirkettir.

Uzay gözlemi için hangi dürbün?

Hem bu tür gereksiz masraflardan kaçınmak, hem de gökyüzünde daha geniş bir alanı gözleyebilmek için 8×40, 10×50, 7×50 gibi dürbünleri tercih edebilirsiniz.

Dürbünün içinde ne var?

Dürbün; uzakta bulunan cisimlerin yakındaymış gibi görünmesini sağlayan optik araçtır. Bir silindirik boru ve-her iki ucuna yerleştirilmiş birer yakınsak mercekten oluşur. Cisim yönündeki merceğe objektif, gözle bakılan merceğe ise oküler denir. Çeşitli büyütme güçlerinde yapılır.

Dürbün nedir nasıl kullanılır?

Dürbün nedir?
  1. Dürbün, temelde kullanıcılarına tek mercekli teleskoplardan daha gelişmiş bir derinlik ve mesafe hissi sağlamak için her biri kullanıcının tek gözüne gelecek şekilde yerleştirilmiş ve aynı noktayı göstermek üzere yanyana konumlandırılmış iki özdeş teleskoptan oluşan bir optik araçtır. ...
  2. Büyütme gücü
Daha fazla öğe...

Dürbün ne ise yarar?

Dürbün; uzakta bulunan cisimlerin yakındaymış gibi görünmesini sağlayan optik araçtır. Bir silindirik boru ve-her iki ucuna yerleştirilmiş birer yakınsak mercekten oluşur. ... Üstündeki rakamlardan biri dürbünün gücünü, öteki ise objektifin yararlı çapını mm olarak gösterir.

6 24x50 dürbün ne demek?

6-24x zoom aralığı ile süper netlik sağlamaktadır ( 6 ile 24 kat arası ayarlanabilir zoom özellikli ). 50 mm lik mercek çapı ile geniş bir görüntü ve rahat bir görünüm sunmaktadır ( Mercek çapı ne kadar büyük olursa görüş mesafesi o kadar geniş olur ve rahat bir gözlem sağlanmış olur ).