Engelli indirimi ile Mercedes alınır mı?

İçindekiler:

  1. Engelli indirimi ile Mercedes alınır mı?
  2. Engelli raporuyla hangi araba alınır?
  3. Engelliler Mercedes alabilir mi?
  4. Engelli Araç ÖTV indirimi ne kadar?
  5. Engelli 4x4 alabilir mi?
  6. Engelli adına araç nasıl alınır?
  7. %90 rapor nasıl alınır?
  8. Şeker hastaları raporla araba alabilir mi?

Engelli indirimi ile Mercedes alınır mı?

Volkswagen Passat, Opel Insignia, Skoda Superb, Audi A4, Mercedes C serisi, BMW 3 serisi gibi modeller de geçen yıl engelli indiriminde alınabilirken artık bu listenin dışında kalmış durumda.

Engelli raporuyla hangi araba alınır?

@ Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelliler Mercedes alabilir mi?

Yapılan düzenlemeyle engelliler, 2018 yılından itibaren Mercedes'in A, B ve CLA serisi modelleri ile BMW 1, 2 ve 3 berisi gibi lüks modelleri alabilecek.

Engelli Araç ÖTV indirimi ne kadar?

Bu indiriminden faydalanmak için sıfır kilometre ve en fazla 1.6 motor hacmine sahip araçlar tercih edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

Engelli 4x4 alabilir mi?

Malul ve sakatlar tarafından kullanılan binek otomobillere tanınan Gümrük Vergisi muafiyeti sınırlandırıldı.Yeni uygulamaya göre gümrük vergilerinden muaf olarak getirilecek otomobillerin silindir hacmi 1600 cc'yi, minibüslerin ki ise 2500 cc'yi geçemeyecek.

Engelli adına araç nasıl alınır?

Birey kendi aracını kullanacağı için H sınıfı ehliyete de sahip olmalıdır. Kişi, ehliyet alacağı zaman özel donanımlı bir engelli aracıyla sınava girer ve ehliyetini alır. %90'ın altında engeli olan sürücü, araçta engeline uygun özel aksam yaptırmak şartıyla ÖTV ödemeden araç satın alabilir.

%90 rapor nasıl alınır?

ENGELLİ RAPORU NASIL ALINIR?
  1. Tam Teşekküllü Bir Hastaneye Başvuru Yapılmalıdır. ...
  2. Engellilik Oranının Belirlenmesi İçin Testlere Girilmelidir. ...
  3. Sonuçların Çıkar ve Heyete Gönderilir. ...
  4. Engelli Sağlık Heyeti Engellilik Oranına Karar Verir. ...
  5. Engelli Raporu Düzenlenir. ...
  6. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf. ...
  7. Engelli Raporu Başvuru Dilekçesi.
Daha fazla öğe...

Şeker hastaları raporla araba alabilir mi?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir.