Fazla gelen elektrik faturası nereye şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Fazla gelen elektrik faturası nereye şikayet edilir?
  2. Elektrik faturası itiraz dilekçesi nasıl yazılır?
  3. Elektrik faturası çok yüksek geldi ne yapmalıyım?
  4. Elektrik faturası neden yüksek geldi?
  5. Elektrik fatura hesaplama nasıl yapılır?
  6. Faturaya nasıl itiraz edilir?
  7. Faturaya itiraz süresi ne kadar?
  8. Fatura kağıdı olmadan fatura ödenir mi?
  9. Faturaya itiraz edilince ne olur?
  10. Faturaya itiraz kime yapılır?
  11. Faturaya itiraz süresi 8 iş günü mü?

Fazla gelen elektrik faturası nereye şikayet edilir?

Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa: Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır. Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.

Elektrik faturası itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

kimlik numaralı müşterisiyim. .... / .... / 20... son ödeme tarihli elektrik faturamda bulunan 250 TL tutarındaki elektrik tüketimi bana ait değildir. Bundan önceki faturalarım 100 TL civarındadır. Konunun incelenerek tarafıma bilgi verilmesini, muhtemel sorunların ve hataların düzeltilmesini arz ederim.

Elektrik faturası çok yüksek geldi ne yapmalıyım?

Fatura yazan endeks rakamı daha yüksekse, dağıtımcı firma yetkilisi sayacınızı yanlış okumuş demektir. Bu durumda gerekli işlemlerin yapılması için faturayı kesen elektrik satış şirketine başvurmalısınız.

Elektrik faturası neden yüksek geldi?

ELEKTRİK FATURASI NEDEN YÜKSEK GELİR? Mevsimsel olarak örneğin ısınma ve soğutma için elektrikli cihazlar kullandığınızda faturanızda dönemlik yükselmeler meydana gelebilir. Örneğin yaz aylarında klima kullanıyorsanız elektrik tüketiminiz artacaktır.

Elektrik fatura hesaplama nasıl yapılır?

Kolay elektrik faturası hesaplama için ipucu: Kolayca elektrik faturası hesaplamak için toplam elektrik tüketim toplamı ile vergiler dahil elektrik birim fiyatını çarpılır. 2021 yılı Eylül ayı için vergiler dahil elektrik birim fiyatı olan 0.91555 TL ile kWh cinsinden elektrik tüketim toplamı çarpılarak elektrik ...

Faturaya nasıl itiraz edilir?

Temel ve diğer fatura senaryolarında düzenlenen faturalara, faturanın alıcıya iletildiği tarihten itibaren 8 günlük süre içinde sadece harici yöntemlerle (TTK 18/3 te belirtilen noter aracılığıyla, taahhütlü mektupla, telgrafla veya güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi ile) itiraz ...

Faturaya itiraz süresi ne kadar?

2- Faturaya İtiraz Türk Ticaret Kanunu'nun 21. maddesinin 2. fıkrasına göre;“ (2) Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.”

Fatura kağıdı olmadan fatura ödenir mi?

Elektrik Faturamı kaybettim nasıl öderim? Elektrik faturanızı kaybetmenizin fatura öderken etkisi olmaz. ... Eski faturanızla ya da adres, abonelik numarası gibi elektrik faturanız üzerindeki bilgileri biliyorsanız, ödeme noktalarından faturanız bulunur ve elektrik fatura ödemesi yapabilirsiniz.

Faturaya itiraz edilince ne olur?

Fatura her zaman düzenleyen açısından aleyhine delil teşkil eden bir belgedir. Diğer bir anlatımla, fatura içeriğine itiraz edilmiş ya da itiraz edilmemiş olması, faturayı düzenleyen açısından kendisi için delil olma niteliğini değiştirmeyecektir.

Faturaya itiraz kime yapılır?

Kanunda yalnızca faturayı gönderen kişinin tacir olması gerektiği vurgulandığından, faturayı alan kişinin tacir olup olmaması itirazın sonuçları açısından önem arz etmemektedir. Faturayı alan kişi 8 gün içerisinde faturanın kendisine ya da fatura içeriğine itiraz etme hakkına sahiptir.

Faturaya itiraz süresi 8 iş günü mü?

“Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.” Denilmek suretiyle, faturaya karşı ancak tebellüğ edildiği tarihten itibaren 8 (sekiz) gün içinde itiraz edilebileceği ifade edilmiştir.