Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?
  2. Son muayene geçerlilik tarihi nedir?
  3. Araç muayenesi nereden kontrol edilir?
  4. Araç muayene tarihi neye göre belirlenir?
  5. TÜVTÜRK kime ait?
  6. Ilk muayene tarihi neye göre belirlenir?
  7. Araçlarda ilk muayene ne zaman olur?

Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Son muayene geçerlilik tarihi nedir?

Son muayene geçerlilik tarihi, kullandığınızın aracın muayene tarihinin ne zaman dolacağını gösteren bir bilgidir. Aracınızın gelecekteki muayene tarihi, muayeneye son gidiş tarihiniz üzerinizden hesaplanır ve ardından ruhsatınız üzerine işlenir.

Araç muayenesi nereden kontrol edilir?

Şayet aracınızı daha önce muayeneye götürmüş ve muayene bitiş tarihini öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Araç muayene bitiş tarihi sorgulamak için E-Devlet, TÜVTÜRK sistemini veya araç ruhsatınızı kullanabilirsiniz.

Araç muayene tarihi neye göre belirlenir?

Polisin kestiği cezanın hukuka aykırı olduğuna karar veren mahkeme, ilk muayene tarihinin ilk tescil tarihi yani aracın trafiğe çıkış tarihine göre belirleneceğine karar verdi. İstanbul'da bir şirket, bünyesine kattığı sıfır kilometre bir aracı 'de tescil ettirdi.

TÜVTÜRK kime ait?

TÜVTÜRK'ün sahibi Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint'tir. ... TÜVTÜRK'ün sahibi olan ortaklardan biri Doğuş Grubu'dur. 1951 yılında kurulan Doğuş Grubu otomotiv, inşaat, medya, turizm ve hizmetler, gayrimenkul, enerji ve yeme-içme olmak üzere yedi sektörde faaliyet göstermektedir.

Ilk muayene tarihi neye göre belirlenir?

Ancak, bazı araçların ilk tescil tarihinin, fabrika çıkış tarihi olarak sisteme kaydedildiği ortaya çıktı. ... Polisin kestiği cezanın hukuka aykırı olduğuna karar veren mahkeme, ilk muayene tarihinin ilk tescil tarihi yani aracın trafiğe çıkış tarihine göre belirleneceğine karar verdi.

Araçlarda ilk muayene ne zaman olur?

KAÇ YILDA BİR ARAÇ MUAYENESİ YAPILIR? Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir.