Akciğer hastalığına hangi bölüm bakar?

İçindekiler:

  1. Akciğer hastalığına hangi bölüm bakar?
  2. Akciğer alerjisi nedir?
  3. Akciğer röntgeninde neler belli olur?
  4. Işe girerken akciğer filmi neden istenir?

Akciğer hastalığına hangi bölüm bakar?

Göğüs hastalıkları uzmanı hangi hastalıklara bakar? Göğüs hastalıkları bölümünde astım, KOAH gibi hastalıklar başta olmak üzere akciğerin her türlü hastalığına bakılır. Bu hastalıklar temel olarak akciğer dokusu ile ilişkilidirler.

Akciğer alerjisi nedir?

Birçok farklı inhalen alerjene karşı akciğerlerin verdiği hücresel tip immun yanıt neticesinde oluşan hipersensitivite pnömonisinde klinik oldukça değişkendir. Diğer adıyla ekstrensek alerjik alveolit antijenlerin tekrarlayan inhalasyonu sonucunda oluşan ve tekrarlayan bir akciğer hastalığıdır.

Akciğer röntgeninde neler belli olur?

--Akciğer röntgeni: Bu röntgende, akciğerlerin üst, orta ve alt bölgeleri iki akciğer birbiriyle karşılaştırılarak değerlendirilir. Eğer görüntülerde asimetri varsa hangi tarafın anormal olduğuna karar verilir ve tedavi planlaması yapılır.

Işe girerken akciğer filmi neden istenir?

Göğüs radyografileri, işçilerin tozuna maruz kaldıkları madencilik gibi endüstrilerdeki işle ilgili akciğer hastalıklarını taramak için de kullanılır. İş güvenliği kapsamında işçilerin 6 ayda bir kontrolden geçmeleri esnasında Akciğer grafisi de istenmektedir.