Soğuk sıkım çörek otu yağı nedir?

İçindekiler:

  1. Soğuk sıkım çörek otu yağı nedir?
  2. Natural çörek otu yağı ne işe yarar?
  3. Evde soğuk sıkım çörek otu yağı nasıl yapılır?
  4. Çörek otu kabızlığa iyi gelir mı?

Soğuk sıkım çörek otu yağı nedir?

Soğuk pres çörek otu yağı, kaliteli tohumların soğuk pres yöntemiyle hiçbir ısıl ya da kimyasal işleme maruz kalmadan sıkılmasıyla elde edilir. Bu haliyle içerdiği vitaminler, mineraller, aktif madde ve bileşenleri ile alternatif tıbbın dikkatini çeken kıymetli yağlardandır.

Natural çörek otu yağı ne işe yarar?

- Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. - Kabızlığı gidermeye yardımcı olur, hemoroid için de iyileştirici etki gösterir. - Sinir, stres, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen çörek otu yağı uykusuzluk için de kullanılır. - Bağışıklılık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnç sağlar.

Evde soğuk sıkım çörek otu yağı nasıl yapılır?

Çörek otu yağı nasıl yapılır? 2-3 yemek kaşığı çörek otunu havana alın ve özlerinin daha kolay çıkması için güzelce dövün. Ardından ağzı sıkıca kapanabilen bir kavanozun içine dövdüğünüz çörek otlarını aktarın ve üzerine, kavanozun ağzına kadar dolacak şekilde (200 ml.) zeytinyağı ilave edin.

Çörek otu kabızlığa iyi gelir mı?

Bağırsaklara olan olumlu etkileri sayesinde kabızlık sorununun da ortadan kalkmasını sağlıyor. Çörek otu yağı hem metabolizmayı hızlandırdığı, hem tokluk hissi sağladığı hem de kabızlık sorununu giderdiği için zayıflama konusunda da yardımcı oluyor.