Genel Sağlık Sigortası prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Genel Sağlık Sigortası prim borcunu nasıl öğrenebilirim?
  2. Sağlık Sigorta borcumu nasıl öğrenebilirim?
  3. Genel sağlık sigortası borcu nasıl oluşur?
  4. Genel sağlık sigortası borcu hangi durumlarda silinir?
  5. Genel Sağlık Sigortası prim borcu ne zaman silinecek?
  6. Genel Sağlık Sigorta borcu silinecek mi?
  7. Sigorta primini işveren Odemezse çalışanı etkiler mı?

Genel Sağlık Sigortası prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmektedir. Vatandaşlar, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak borçlarını görebilecek.

Sağlık Sigorta borcumu nasıl öğrenebilirim?

Borç sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet'e giriş yapan kişiler buradan arama alanına “SGK” ya da “GSS” yazarak “GSS prim borcu sorgulama” ekranına ulaşabilirler.

Genel sağlık sigortası borcu nasıl oluşur?

Aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit ediliyor. Ancak çoğu kişi gelir testi yaptırmıyor. Gelir testi yaptırmayınca da her ay, ilgili ayda geçerli olan asgari ücretin yüzde 3'ü tutarında GSS primi hesabına borç yazılıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

Genel sağlık sigortası borcu hangi durumlarda silinir?

Nisan 2021 ve öncesine ait GSS borçları otomatik olarak yapılandırılacak. 31 Aralık'a kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası silinecek. ... Otomatik olarak yapılandırılan GSS borçları e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ne zaman silinecek?

GSS borçları da yapılandırma kapsamında Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021'e kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Genel Sağlık Sigorta borcu silinecek mi?

GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Sigorta primini işveren Odemezse çalışanı etkiler mı?

SGK Primi Eksik Yatan İşçinin Hakları Asli yükümlülükler arasında olan SGK prim ödemelerinin eksik yatırılması işçi açısından hak kaybıdır. Nitekim işçinin SGK priminin eksik ödenmesi nedeniyle kişinin gelecekteki emekli maaşı olması gerekenden daha düşük olacak ve ayrıca kıdem tazminatının tutarı da düşecektir.