Egzoz muayenesi ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Egzoz muayenesi ücreti ne kadar?
  2. Kamyon egzoz muayene ücreti ne kadar?
  3. Dizel araçlarda egzoz muayenesi var mı?
  4. 2021 yılı otomobil egzoz muayene ücreti ne kadar?
  5. Dizel araçlarda egzoz muayenesi nasıl yapılır?
  6. Dizel egzoz emisyon değerleri ne olmalı?
  7. Egzoz muayenesi yapılmazsa cezası nedir?

Egzoz muayenesi ücreti ne kadar?

Egzoz Muayene Ücreti ve İşlemleri 2021 Geçtiğimiz yıl 80 TL olan egzoz muayene ücreti 2021 yılında KDV dâhil 90 TL'dir.

Kamyon egzoz muayene ücreti ne kadar?

Yapılan zamla birlikte 2021 yılında otomobiller için araç muayene ücreti, 342 TL 20 kuruştan, 372 TL 88 kuruşa yükselirken, otobüs ve kamyon, 462 TL 56 kuruştan, 503 TL 86 kuruşa çıkarıldı.

Dizel araçlarda egzoz muayenesi var mı?

Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

2021 yılı otomobil egzoz muayene ücreti ne kadar?

Araç egzoz muayene ücreti 2021 yılı için 90 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret, araç periyodik muayene ücretinden ayrı bir bedeldir. Periyodik muayene öncesinde egzoz emisyon ölçümünün yapılması gerekir. Söz konusu işlem, TÜVTÜRK istasyonlarında kısa sürede yapılır.

Dizel araçlarda egzoz muayenesi nasıl yapılır?

Gaza basılarak 2000 devir/dakika üzerinde işlem yapılmasıyla emisyon egzoz ölçümü yapılmaktadır. Dizel araçlarda: Gaz pedalına üç kez basılması ile birlikte işlem yapılmaktadır. Tam ve devamlı olarak üç kez basılması ile birlikte motor kesme hızına kadar erişilmesi istenmektedir.

Dizel egzoz emisyon değerleri ne olmalı?

Dizel motorlu taşıtlarda, absorpsiyon katsayısı Normal emişli dizel motorlarda 2,5 m-1, Aşırı doldurmalı dizel motorlarda ( Turbo Şarjlı ) 3, yılından sonra üretilmiş dizel motorlarda 1,5 m-1 sınır değeri geçemeyecek.

Egzoz muayenesi yapılmazsa cezası nedir?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2.067 Türk Lirası cezai işleme tabiidir. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri 3.791 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.