Paxera 30 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Paxera 30 mg ne işe yarar?
  2. Paxil kilo aldırır mı?
  3. Paxera kimler kullanamaz?
  4. Paxera bırakma sonra yan etkileri ne kadar sürer?
  5. Paxil günde kaç tane alınır?
  6. Prozac ne kadar sürede vücuttan atılır?
  7. Antidepresan bırakınca etkisi ne zaman geçer?
  8. Paxera panik atağa iyi gelir mi?
  9. Antidepresan ilaçlar metabolizmayı yavaşlatır mı?
  10. Antidepresan ne kadar kilo aldırır?

Paxera 30 mg ne işe yarar?

Özellikle depresyon, panik bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk, anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde kullanılır. Yaygın görülen yan etkileri arasında mide bulantısı, cinsel isteksizlik, uyku sorunları, halsizlik, terleme, baş dönmesi ve baş ağrısı sayılabilir.

Paxil kilo aldırır mı?

Uzmanların bildirdiğine göre, antidepresan kullananların, özellikle de "SSRI" (seçici seretonin gerialım engelleyicileri) grubunda yer alan "fluoxetine HCl (Prozac), "escitalopram" (Cipralex), "paroxetine HCl" (Paxil), "sertraline HCl" (Lustral) kullanıcılarının yüzde 25'inde beden ağırlığında 5 kg veya daha fazla ...

Paxera kimler kullanamaz?

Paxera kullanımı, intihar düşüncesi gibi bir yan etki gösterebilir. Bu nedenle 18 yaş altındaki çocuk ve ergenlerde kullanımı önerilmez. Bütün antidepresanlarda olduğu aniden bırakılması zararlıdır. Kötü sonuçlara yol açmaması için psikiyatrist kontrolünde azaltılarak bırakılması gerekir.

Paxera bırakma sonra yan etkileri ne kadar sürer?

Antidepresanı bırakanların yaklaşık %60'ında unutkanlık ve dalgınlık belirtileri aynı anda görülür. Birçok kişide, yoksunluk sendromu olarak adlandırılan bulgular ortaya çıkabilir. Kişi duygularını kontrol etmekte güçlük çekebilir, fevri davranışlar sergileyebilir. Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer.

Paxil günde kaç tane alınır?

Tavsiye edilen günlük doz 40 mg'dır. Hastalarda tedaviye günde 10 mg ile başlanmalıdır ve doz hastanın cevabına göre haftada bir 10 mg/gün şeklinde artışlar ile yükseltilebilir. Bazı hastalar günlük dozun günde maksimum 60 mg olana kadar artırılmasından fayda sağlar.

Prozac ne kadar sürede vücuttan atılır?

İlacın Yarılanma ve Atılma Süresi Uzun dönem kullanımlarda 4-6 gün arasındadır.

Antidepresan bırakınca etkisi ne zaman geçer?

Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer. Devam ettiği takdirde uzman hekime mutlaka danışılması gerekir.

Paxera panik atağa iyi gelir mi?

Paxera, genellikle depresyon, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), kaygı bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu tedavisinde kullanılır. Kullanan kişinin ruh halini ve uyku durumunu dengeleyerek depresyonun hayatı zorlaştırıcı etkisini ortadan kaldırır.

Antidepresan ilaçlar metabolizmayı yavaşlatır mı?

Antidepresan ve şizofreni tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar metabolizmanızı yavaşlatabilir. Kalp hızını azaltan birçok diğer ilaç da benzer bir etki gösterebilir.

Antidepresan ne kadar kilo aldırır?

İngiltere'de yapılan bir araştırma, antidepresan kullanan hastaların, kullanmayanlarla kıyaslandığında fazladan 2 – 3.5 kilo alma olasılıklarının yüzde 21 arttığını gösterdi. Antidepresan kullananların kilo yönetimi için diyetisyene başvurmaları gerektiğini kaydeden Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr.