Rezervuar nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Rezervuar nasıl yazılır TDK?
  2. Eşofman nasıl yazılır TDK?
  3. Şarj kelimesinin doğru yazılışı nedir?
  4. Fiyat nasıl yazılır?
  5. Fiat kelimesi nasıl yazılır?
  6. Maydanoz nasıl yazılır TDK?
  7. Maydanoz mu yoksa maydanoz mu?
  8. Bir bağ maydanoz nasıl yazılır?
  9. Manavdan iki bağ maydanoz alacağım nasil yazilir?
  10. Spiker nasıl yazılır TDK?
  11. Spiker sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?
  12. Spiker ne demek türkçesi?
  13. TDK falan nasıl yazılır?
  14. Falan filan mı?
  15. Falan filan ne demek TDK?
  16. Filan ne demek?

Rezervuar nasıl yazılır TDK?

REZERVUAR NE DEMEK: Tuvaletlerde kullanılmaya yarayan su deposu. REZERVUAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin rezervuar mı, rezervar mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı rezervuar şeklinde olmalıdır.

Eşofman nasıl yazılır TDK?

TDK'ye göre 'eşofman' olarak yazılmalıdır. Günümüzde 'eşortman' yazarak hataya düşen birçok kişiye rastlanmaktadır.

Şarj kelimesinin doğru yazılışı nedir?

ŞARJ NE DEMEK: Yükleme. ŞARJ NASIL YAZILIR? Bu kelimeninşarj mı, şarz mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı şarj şeklinde olmalıdır.

Fiyat nasıl yazılır?

Bu kelimenin fiyat mı, fiat mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı fiyat şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Okul fiyatlarına gelen zamlar çok tepki çekti.”

Fiat kelimesi nasıl yazılır?

Kelimenin yaygın kullanımı fiat şeklindedir. Özellikle sokak arasında kalmış emektar bakkalların raflarında bu hataya sıkça rastlanır. Doğru kullanımda ise ortada bir y harfi vardır.

Maydanoz nasıl yazılır TDK?

Maydonoz nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "maydanoz" şeklindedir. İlk kullanılan 'a' sesli harfinin ardından söylenişi daha kolay olan 'o' harfi maydanozun yanlış kullanımına sebebiyet veriyor. Ancak TDK'ya göre maydonoz kelimesinin doğru yazılışı maydanoz şeklindedir.

Maydanoz mu yoksa maydanoz mu?

MAYDANOZ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin maydanoz mu, maydonoz mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı maydanoz şeklinde olmalıdır.

Bir bağ maydanoz nasıl yazılır?

MAYDANOZ NASIL YAZILIR? TDK'ye göre doğru yazılışı 'maydanoz' olarak yazılmaktadır.

Manavdan iki bağ maydanoz alacağım nasil yazilir?

Manavdan iki bağ maydanoz alacağım cümlesindeki hatalı olan kelime ''bağ'' kelimesidir. ↬Cevabımız ilk başta maydanoz gibi gelse de maydanoz kelimesi doğru yazılmıştır. Not! ''Manavdan iki demet maydanoz alacağım'' olacaktır.

Spiker nasıl yazılır TDK?

spiker, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, s harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 's', 'p', 'i', 'k', 'e', 'r', şeklindedir. spiker kelimesinin tersten yazılışı rekips diziliminde gösterilir.

Spiker sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

✔✔SPİKER KELİMESİNİN TÜRKÇE KARŞILIĞI NEDİR? "Spiker"kelimesinin türkçe karşılığı "konuşucu"olarak geçer.

Spiker ne demek türkçesi?

Güncel Türkçe Sözlük is. (spi:ker) Radyo ve televizyonda proGramları, haberleri sunan kimse: "Oyuncuların düşüncelerini de seyircilere ancak spikerler iletir." -S. Birsel.

TDK falan nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru kullanış biçimi "falan" şeklindedir. Bazı yerlerde, bazı konuşmalarda felan ve filan olarak da kullanılsa da bu biçim doğru değildir.

Falan filan mı?

Söylenmek istenmeyen ya da söylenmesi gerekli görülmeyen bir özel adın yerine kullanılan bu kelimenin doğru yazılışı "falan" şeklindedir. "Felan" ve "filan" şeklindeki yazımlar yanlıştır.

Falan filan ne demek TDK?

a. Önem verilmeyen, hafifsenen kimse, şey, filan falan, falan festekiz, falan feşmekân: Ona kâğıt, kalem falan filan lazım.

Filan ne demek?

filan eş anlamlısı zm. 1. Söylenmesi istenmeyen veya gerekli görülmeyen bir özel adın yerini tutan kelime, filan: Bana "falan geldi, falan gitti" diye anlatmaya başladı. ... Cümlede belirtilen nesne veya nesnelerden sonra gelerek "ve benzerleri" anlamında kullanılan bir söz: "Hiç heyecan falan göstermiyor." -Ö.