Dolandırıldım ne yapmam gerekli?

İçindekiler:

  1. Dolandırıldım ne yapmam gerekli?
  2. Telefon dolandırıcıları nereye şikayet edilir?
  3. Savcılığa yapılan suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?
  4. Savcılığa şikayette bulunduktan sonra ne olur?
  5. Sahtekar Siteler nereye şikayet edilir?
  6. Bir site nasıl şikayet edilir?
  7. Kredi kartı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
  8. Telefon numarasını nasıl şikayet edebilirim?
  9. Beni rahatsız eden numarayı nereye şikayet edebilirim?
  10. Siber suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?
  11. Savcılığa verilince ne olur?
  12. Taklit ürün nereye şikayet edilir?
  13. Site yönetimini nereye şikayet edebilirim?
  14. Dijital suçları nereye ihbar edilir?
  15. Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mı?
  16. Fake kredi kartı suç mu?

Dolandırıldım ne yapmam gerekli?

“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

Telefon dolandırıcıları nereye şikayet edilir?

Ticaret Bakanlığına yapılan şikayetlerin değerlendirilmesinin akabinde idari para cezasının uygulandığını aktaran Bakal, "Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir.

Savcılığa yapılan suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?

Mağdurların yaptığı savcılığa suç duyurusu sonuçları, savcılığın iş durumuna göre değişik sürelerde gerçekleşebilmektedir. Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir.

Savcılığa şikayette bulunduktan sonra ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Sahtekar Siteler nereye şikayet edilir?

İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunulması mümkündür.

Bir site nasıl şikayet edilir?

Bir Sayfayı nasıl şikayet ederim?
  1. Haber Kaynağınızda şikayet etmek istediğiniz Sayfanın adına dokunarak veya arama yaparak Sayfaya gidin.
  2. Diğer simgesine dokunun.
  3. Destek Bul veya Sayfayı Şikayet Et'e dokunun.
Daha fazla öğe...

Kredi kartı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

İnternetten dolandırılmanın ihbar ve şikayeti kolluk kuvvetlerine ya da cumhuriyet savcılıklarına başvuru yaparak gerçekleşmektedir. Gelişmiş teknolojileri kullanan suçlular bilişim sistemleri aracılığı ile kredi kartı bilgilerini usulsüz olarak ele geçirerek birçok kimseye zarar vermektedir.

Telefon numarasını nasıl şikayet edebilirim?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Beni rahatsız eden numarayı nereye şikayet edebilirim?

Savcılığa numara şikayet edilirse ne olur? Bir başka durum ise hiç tanımadığınız bir kişi tarafından rahatsız edilmesidir. Bu gibi durumlarda mağdur yani rahatsız edilen kişi yasal haklarını kullanabilir. Bunun için savcılığa bir dilekçe ile rahatsız edildiğinizi belirtir şekilde şikayetinizi gerçekleştirmelisiniz.

Siber suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?

Bilişim suçlarının sonuçlanması Adalet bakanlığının belirlemiş olduğu hedef süre ile alakalıdır. Ceza davalarının sonuçlanması yargıda hedef süresi 300 gün ile 390 gün arasında değişmektedir.

Savcılığa verilince ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Taklit ürün nereye şikayet edilir?

Alo 130 Hattı | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Site yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Kat malikleri ve site yönetimi arasında yapılacak değerlendirme toplantıları ve site yönetimine yapılan uyarılar dikkate alınmıyorsa site yönetimi şikayeti için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı bir suç duyurusu yapılır ve gerekli işlemler başlatılabilir.

Dijital suçları nereye ihbar edilir?

Bilişim suçları hazırlanacak bir siber suçlar şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine yapılabilir.

Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mı?

Bankacılık mevzuatına göre; kredi kartında bir dolandırıcılık varsa 7 gün içinde bankaya itiraz edilmeli. Eğer internet sitelerinde sizin bilginiz dışında bir işlem yapıldıysa bankalar, itiraz üzerine hesabınızdan çekilen parayı o sitenin sahibine göndermeden bloke ediyor. Haklıysanız para iade ediliyor.

Fake kredi kartı suç mu?

Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan sekiz yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.