Kadınların namazda oturuş şekli nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Kadınların namazda oturuş şekli nasıl olmalı?
  2. Çorapsız namaz kılınır mi?
  3. Bayan pantolon ile namaz kılabilir mi?
  4. Pantolon üzerine tunik ile namaz kılınabilir mi?
  5. Bol pantolon ile namaz kılınır mı?
  6. Bayanların pantolon giymesi günah var mı?
  7. Tunik altına pantolon giymek günah mı?
  8. Kaş almak caiz midir?
  9. Erkeklerin kırmızı giymesi caiz midir?

Kadınların namazda oturuş şekli nasıl olmalı?

Rükuda az eğilir, belini başı ile düz tutmaz, dizlerini büker. Ellerini dizleri üstüne koyar, dizlerini kavramaz ve parmaklarını açmaz. Secdede kollarını karnına yakın olarak yere serer. Karnını uyluklarına kadar birleştirir.

Çorapsız namaz kılınır mi?

- Alimlerin çoğuna göre -tek başınıza evde namaz kılsanız bile- ayaklarınıza çorap giymeniz gerekir. Veya uzun etek giyerek ayaklarınızı örtebilirsiniz. Hanefi alimleri ise namazda ayak bileklerine kadar, ayakların açılabileceğini söyler.

Bayan pantolon ile namaz kılabilir mi?

Diyanet, kadınların 'dar pantolonla' namaz kılıp kılamayacaklarını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, kadınların özellikle vücut hatlarını belli eden dar pantolonla kıldıkları namazın caiz olmadığını ve bu şekilde kılınan namazın “sahih (doğru)” olmayacağını açıkladı.

Pantolon üzerine tunik ile namaz kılınabilir mi?

Tesettürlü Müslüman kadınlar için namaz kılarken uzun ve bol elbise giymesi doğru olanıdır. Ancak dışarıdayken ya da bazı şartlar gereği kadının üzerinde dize kadar bol bir tunik altında pantolon varsa namazın kılınabileceği söyleniyor. (Namazın hiçbir koşulda kazaya bırakılmaması için).

Bol pantolon ile namaz kılınır mı?

Kadınlar pantolonla namaz kılınır mı? ... Geniş pantolon veya etek diye bir ayrım yapmadan şunu söylememiz gerekir: Bayanın dik durduğunda bedenini göstermeyen bir kıyafet namaz kılabilmesi için yeterlidir. Bunu etek veya pantolon diye ayırmak gerekmez.

Bayanların pantolon giymesi günah var mı?

Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz. Pantolon erkek kıyafetidir. ... (Tergib-üs-salât'daki hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor. Hele dar pantolon, erkeklere de caiz değildir.

Tunik altına pantolon giymek günah mı?

Giyilen tunik dizlere kadar geliyorsa altına giydiğimiz pantolonun dar olması (yani dizden aşağıda gözüken pantolon kısmı) tesettür açısından günah mıdır ? Dizden yukarıda kalan pantolon kısmı dar olsa da tunik o bölgeyi örttüğü için vücut hatları görülemez ve bu sebeple sakıncası yoktur.

Kaş almak caiz midir?

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.

Erkeklerin kırmızı giymesi caiz midir?

Erkeklerde sarı ve kırmızı renkli kıyafetlerin bazı kaynaklarda mekruh olduğu görülmüştür. Gerekçesi ise kadına benzeme, kibir ve riya kaynaklı olmasından dolayı olduğu öne sürülebilmektedir.