İçindekiler:
- Sinuzit hangi doktora gidilmeli?
- Sinüzit hangi tahlille belli olur?
- Sinüzit hastalığı ilerlerse ne olur?
- Sinüsleri nasıl açarım?
- Dolu sinüsler nasıl temizlenir?
- Sinüzit geçmezse ne olur?
Sinuzit hangi doktora gidilmeli?
Aile hekiminiz genellikle semptomlarınızdan ve burnunuzun içini inceleyerek
sinüziti teşhis edebilir. Şiddetli veya tekrarlayan sinüzitiniz varsa, sizi ileri değerlendirme için kulak, burun ve boğaz (KBB) uzmanına yönlendirebilirler.
Sinüzit hangi tahlille belli olur?
Sinüzit tanısı kulak burun boğaz muayenesi ve endoskopik muayene, direkt grafi ve
sinüs tomogrofisi yöntemleri ile konulur. “Akut”, “Subakut” ve “Kronik” olarak sınıflandırılan hastalıkta; akut
sinüzitler yaklaşık 4 hafta sürer. İlaç tedavisiyle ya da kendiliğinden geçer.
Sinüzit hastalığı ilerlerse ne olur?
Sinüzit tedavi edilmezse enfeksiyon kronikleşir. Sürekli geriye doğru mikroplu materyalin akması neticesinde kronik bronşit, amfizem, pnömoni gibi akciğer hastalıkları ya da çok nadir de olsa menenjit, beyin apsesi, kronik farenjit gibi durumlar görülür” dedi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Op. Dr.
Sinüsleri nasıl açarım?
1- Arkaya doğru 45 derecelik bir açı ile otururken, kafanızı sağa ve sola çevirerek, sternokleidomastoid kasını aşağıya doğru 4 veya 5 kez ovun. Bu kası boynunuzda, kulağınız tam altından, köprücük kemiğine doğru bulabilirsiniz. Bunu boynunuzun iki tarafına da rahatlaması için yapın.
Dolu sinüsler nasıl temizlenir?
Sinüslerin tıkanması durumunda temiz su ile hazırlanan tuzlu- karbonatlı sular ve okyanus suları ile burun yıkaması yapılmalıdır. Bu şekilde
sinüsler de doğal yollar ile
temizlenir.
Sinüzit geçmezse ne olur?
Sinüzit tedavi edilmezse enfeksiyon kronikleşir. Sürekli geriye doğru mikroplu materyalin akması neticesinde kronik bronşit, amfizem, pnömoni gibi akciğer hastalıkları ya da çok nadir de olsa menenjit, beyin apsesi, kronik farenjit gibi durumlar görülür” dedi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümünden Op.