Lustral 50 mg ne kadar süre kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lustral 50 mg ne kadar süre kullanılır?
  2. Lustral aç karnına içilir mi?
  3. Lustral ömür boyu kullanılır mı?
  4. Lustral bağımlılık yapar mı?
  5. Lustral en fazla ne kadar süre kullanılır?
  6. Lustral kaç saatte etkisini gösterir?
  7. Lustral uzun süre kullanılır mı?
  8. Lustral ile Selectra aynı mı?
  9. Lustral kilo aldırır mı?
  10. Lustral yan etkisi ne kadar sürer?
  11. Lustral ile alkol kullanılır mı?
  12. Lustral kaç ayda etki eder?
  13. Lustral 100 mg nasıl kullanılır?
  14. Selectra kimlere verilir?
  15. Sertraline 50 mg ne işe yarar?

Lustral 50 mg ne kadar süre kullanılır?

Diğer antidepresanlarda olduğu gibi Lustral kullanımı için de çok net ve kesin bir süre yoktur. Kişinin psikolojik hastalığının durumu ve şiddetine göre en doğru kullanım süresi doktorunuz tarafından belirlenir. Bununla birlikte etkili bir depresyon tedavisi için en az 6 ay kullanılması gerektiği bilinmektedir.

Lustral aç karnına içilir mi?

Uykululuk hali hissederseniz ilacınızı akşam, yatmadan önce alabilirsiniz. Uygulama yolu ve metodu: LUSTRAL'i sabah veya akşam veya tok karnına alabilirsiniz. Günün aynı saatinde alınması tercih edilir.

Lustral ömür boyu kullanılır mı?

Hastalıktan korunma amaçlı ömür boyu kullanımı önerilebilmektedir.

Lustral bağımlılık yapar mı?

Antidepresan ilaçlar bu gibi sorunlara neden olmaz, bağımlılık yapmaz. Ayrıca madde bağımlılığı tanı ölçütlerinden biri olan geri çekilme belirtileri tek başına bağımlılık tanısı koymaya yeterli değildir. Her antidepresan kullanan kişi ilacını bırakırken bu tür belirtiler göstermeyebilir.

Lustral en fazla ne kadar süre kullanılır?

Bu da depresyon, anksiyete ve obsesif kompülsif bozukluk gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur. Sertralinin etkisinin tam anlamıyla görülmesi için ortalama olarak 4-6 hafta arasında kullanılması gerekmektedir.

Lustral kaç saatte etkisini gösterir?

Beyinde serotonin düzeyini arttırarak ruh halini iyileştirmeye, panik atakları azaltmaya yardımcı olur. Tam etkilerinin hissedilmesi genellikle dört ila altı hafta sürer.

Lustral uzun süre kullanılır mı?

Kullanım süresinde doz unutulursa atlanan doz hemen alınabilir. Ancak diğer dozun alınmasına az bir süre kaldıysa ilaç kullanılmaz, normal kullanım şekline devam edilebilir. Ancak antidepreasan ilaçlarda kullanım sürekliliği önem arz ettiğinden doz atlanmamaya çalışılır.

Lustral ile Selectra aynı mı?

sanovel tarafindan uretilmektedir, aktif maddesi sertralin dir. lustral muadili ilac. lustral sadece 50mg'lik tagbletlerde uretildigi icin, 1mg kullanmasi onerilen kisiler icin selectra verilir.

Lustral kilo aldırır mı?

Uzmanların bildirdiğine göre, antidepresan kullananların, özellikle de "SSRI" (seçici seretonin gerialım engelleyicileri) grubunda yer alan "fluoxetine HCl (Prozac), "escitalopram" (Cipralex), "paroxetine HCl" (Paxil), "sertraline HCl" (Lustral) kullanıcılarının yüzde 25'inde beden ağırlığında 5 kg veya daha fazla ...

Lustral yan etkisi ne kadar sürer?

İlacın yan etkileri ilk birkaç hafta içinde yok olacaktır. Eğer rahatsız edici bir düzeyde devam ediyorsa doktorunuza başvurunuz. İlaç değişikliği ya da doz değişikliği gerekiyor olabilir. Ciddi yan etkilerin görülmesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Lustral ile alkol kullanılır mı?

Bunu tavsiye etmiyoruz. Depresyon tedavisi bir süreçtir, tedavi bittiğinde sosyal içici olmaya devam edebilirsiniz. Ancak tedavi süresince sağlığınız ve antidepresan tedavinizden maksimum verim alabilmek için alkol kullanımından uzak durunuz.

Lustral kaç ayda etki eder?

Tam etkilerinin hissedilmesi genellikle dört ila altı hafta sürer. Sadece reçeteyle satılan Lustral; yorgunluk hissi, baş ağrısı, uykusuzluk ve ağız kuruluğu gibi hafif yan etkilere neden olabilir.

Lustral 100 mg nasıl kullanılır?

LUSTRAL SPECIAL'i sabah veya akşam aç veya tok karnına alabilirsiniz. Günün aynı saatinde alınması tercih edilir. LUSTRAL SPECIAL'i bütün olarak bir bardak su ile yutunuz. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz.

Selectra kimlere verilir?

Selectra aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılmaktadır:
  • Depresyon.
  • Obsesif kompulsif (saplantılı-takıntılı) bozukluk.
  • Panik atak.
  • Travma sonrası stres bozukluğu.
  • Sosyal fobi.
  • Adet öncesi gerginlik (Premenstrüel disforik bozukluk)

Sertraline 50 mg ne işe yarar?

Sertralin seçici serotonin geri alım inhibitörleri olarak bilinen antidepresanların bir grubuna ait bir ilaçtır. Sıklıkla depresyon tedavisinde kullanıldığı gibi panik atak, obsesif kompülsif bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.