Acemi usta eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Acemi usta eş anlamlı mı?
  2. Usta ZIT anlamlısı ne?
  3. Dizeden eş anlamlısı ne?
  4. Özgürlük hürriyet eş anlamlı mı?
  5. Acemi eş sesli bir kelime midir?
  6. Alçak kelimesinin zıt anlamı nedir?
  7. Dize kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Yurt kelimesinin eş anlamı nedir?
  9. Hürriyet kelimenin eş anlamlısı nedir?
  10. Özgür anlamlısı nedir?
  11. Cimri pinti eş anlamlı mı?
  12. Düşman hısım eş anlamlı mı?
  13. Neler eş anlamlı kelimeler?
  14. Bolluk kelimesinin zıt anlamı nedir?
  15. Olgun kelimesinin zıt anlamı nedir?
  16. Derin kelimesinin zıt anlamı nedir?

Acemi usta eş anlamlı mı?

Bu kelimenin zıt anlamlısı 3 tanedir. Acemi kelimesinin zıt anlamlısı usta, ehil ve erbap kelimeleridir.

Usta ZIT anlamlısı ne?

USTA KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Usta kelimesinin karşıtını ifade eden yani zıt anlamlısı "acemi, çömez, çırak" kelimeleridir.

Dizeden eş anlamlısı ne?

DİZENİN EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Dize kelimesinin eş anlamlısı mısradır. Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir.

Özgürlük hürriyet eş anlamlı mı?

Özgürlük kelimesi ile eş anlamlı olan kelimeler şu şekildedir; Hürriyet ve erkinlik.

Acemi eş sesli bir kelime midir?

Acemi Eş Anlamlısı - Beceriksiz, toy, bilgisiz, çaylak, çolpa, görgüsüz, ham, tor ve utangaç kelimeleridir. Bu kelimeler cümle içerisinde acemi kelimesinin yerine kullanılabilir. Acemi kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde birden fazla anlamı ile değerlendirilmiştir.

Alçak kelimesinin zıt anlamı nedir?

Alçak zıt anlamlısı; yüksek kelimesidir.

Dize kelimesinin eş anlamı nedir?

Dize kelimesi için TDK bünyesinde eş anlamlı olarak mısra sözcüğü yer almaktadır. Mısra ise şiirde yer alan her bir dörtlük için öne çıkıyor. Şiirler genel olarak dörtlük olarak hazırlanır ve bu dörtlükler için mısra sözcüğü kullanılır.

Yurt kelimesinin eş anlamı nedir?

Yurt kelimesi ülkemizde birçok cümlede kullanılmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlısı vatan kelimesidir. Bu sebeple yurt ile vatan cümle içerisinde aynı anlamda kullanılabilir.

Hürriyet kelimenin eş anlamlısı nedir?

Herhangi bir zorlamaya, kısıtlamaya bağlı olmadan davranma veya düşünme durumu. Herhangi bir koşula bağlı olmama. Bu durumda hürriyet sözcüğünün eş anlamlısı “özgürlük” kelimesi olarak açıklanır.

Özgür anlamlısı nedir?

Herhangi bir kısıtlama olmaksızın serbest, hür anlamlarına gelmektedir. Zıt anlamlısı, tutsak, köle olmakla beraber, eş anlamlısı da, azat, bağımsız ve hürdür.

Cimri pinti eş anlamlı mı?

Ayrıca yine TDK'ya göre cimri kelimesinin pek çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır.

Düşman hısım eş anlamlı mı?

Düşman kelimesinin, anlamlıları şu şekildedir; hasım, yağı. Düşman kelimesinin zıt anlamlısı, dost kelimesidir. Hasım, yağı ve düşman kelimeleri birbirleri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Neler eş anlamlı kelimeler?

Eş Anlamlı Kelime Örnekleri kıymet-değer, cevap-yanıt, sene-yıl, medeniyet-uygarlık, imkân-olanak, acele-ivedi, zelzele-deprem, yoksul-fakir, misafir-konuk, sınav-imtihan, yöntem-metot, mesele-sorun, fiil-eylem, kelime-sözcük, vasıta-araç...

Bolluk kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bolluk kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimeler kıtlık azlık yokluk olarak ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra bolluk kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Bolluk kelimesinin eş anlamı ise bolluk bereket verimlilik refah fazlalık sözcüğü oluşturmaktadır.

Olgun kelimesinin zıt anlamı nedir?

Olgun kelimesinin zıt anlamları ise; çiğ, ham ve hoppa olmaktadır.

Derin kelimesinin zıt anlamı nedir?

Derin kelimesi Türk dil kurumu açısından ele alındığında zıt anlamlısı 'sığ' şeklinde geçmektedir. Aynı biçimde eş anlamlısı ise 'dip ve koyu' gibi anlamlara üzerinden değerlendirilir. Bu sözcükler hem gerçek hem de mecaz anlam üzerinden kullanılabilmektedir. Derin Zıt Anlamlısı Nedir?